Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSmaakmakersVlees

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven. Buffel vlees gesmoord in water, wat bouillon en een scheutje rode wijn. Uien, gegrilde paprika, olijven, knoflook, kurkuma en verse basilicum zijn de smaakmakers. Op 160 graden 45 minuten in de oven. Maak dit ruim van te voren, dan is het een heerlijke smaakexplosie met zacht vlees.

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Print
Personen: 3 als hoofdmaaltijd Bereiding: 70 minuten

NODIG

  • 600 gran buffelvlees om te stoven
  • 2 grote uien
  • 1 potje gegrilde paprika in stukjes
  • stuk of 20 olijven
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 3 takjes verse basilicum
  • half glas water
  • 1/3 rode wijn
  • eetlepel runder (bio) bouillionpoeder
  • 3 takjes verse tijm

DOEN

  • Start met het bakken van de stukken vlees in een zware stoofpan in een combi van olijfolie en boter. Zorg dat de olie heet is zodat je het vlees aan alle kanten snel aanbraadt. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
  • Doe nu een 2 fijn gesneden uien in de pan, zet het vuur lager en bak de uien goudgeel in ca 5 minuten.
    Voeg dan de stukken vlees bij de uien en schep om. Dan kunnen de olijven, paprikastukjes, het halve glas water, 1/3 rode wijn en de eetlepel runder bouillion poeder, de kurkuma en 3 takjes verse tijm erbij. Schep dit alles goed door elkaar heen.
  • Zet de pan met de deksel erop, net onder het midden in de voorverwarmde onder/boven oven op 160 graden. Na 45 minuten haal je de pan uit de oven en doe je er de fijngesneden knoflook en fijngesneden blaadjes basilicum erbij, schep opnieuw door elkaar heen. Zet terug voor 5 minuten in de oven en haal de stoofpan uit de oven en laat afkoelen.
  • Eet dit samen met rijst op een bedje van eikenblad sla.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Courgettes uit de moestuin en de tijd van oogst
volgende recept
Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden

Heb je deze al gezien?

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Groenten hartige taart

Goede frites van bataat en een meiknol

Gekruid kipgehakt met gestoomde groenten

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen