Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Poffen in de oven

Carpaccio van een roze biet is zoet

Carpaccio van een roze biet is zoet, deze chioggia wordt mooie roze door het poffen. Bietjes zijn gezond en zo makkelijk te verwerken. Gekookt, gestoofd, geroosterd of gepoft, zoals hier als een voorafje. Wél met histamine, als je daar allergisch voor bent.

Carpaccio van een roze biet is zoet

Print
Personen: 2 Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 3 roze bietjes
  • wat olijfolie
  • aluminiumfolie
  • extra virgine olijfolie voor de opmaak
  • nootjes
  • sesamzout

DOEN

  • Zet de heteluchtoven al vast op 180 graden. Spoel en schrob als nodig de bieten schoon, smeer ze in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie. Eenmaal op temperatuur leg ze op een rooster en zet deze in het midden van de oven. Afhankelijk van de grootte staan ze minimaal 30 minuten tot een uur in de oven. Laat de pakketjes afkoelen. Ik ben de tijd ook wel eens ‘vergeten’, dat is geen probleem.
  • Pak de bieten uit en met gemak haal je de schil er af. Gebruik een mandoline of schaaf om er dunne plakjes van te snijden.
  • Voor de afwerking heb ik wat extra virgine olijfolie er over gesprenkelt en fijn gesneden walnoot en sesamzout. Omdat de bietjes zo mooi transparant worden geeft een bordje met dessin een extra kleur dimensie aan je bieten carpaccio

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd
volgende recept
Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Heb je deze al gezien?

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers...

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Histamine vrije saus bij een rollade

Poffen van tomaatjes doe je in de oven

Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een...

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen