Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Poffen in de ovenSauzen

Histamine vrije saus bij een rollade

Histamine vrije saus bij een rollade. Gepofte knoflook, paprika en een ui zijn de basis van deze saus. Erbij verse oregano. De saus is aangelengd met een rode wijn en lactose vrije geiten creme fraiche, die verwarmd bij de rollade in de Römertopf gaan.

 

Histamine vrije saus bij een rollade

Print
Personen: 10 als basis saus Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 2 knoflook
  • 1 rode paprika’s
  • 1 ui
  • verse oregano

DOEN

  • Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Pak 5 vellen aluminiumfolie folie, groot genoeg om de 2 knoflook, ui en 2 paprika in te pakken. De ui en knoflook smeer je in met olijfolie en je vouwt het folie om erom heen zodat helemaal ingepakt is. De paprika’s snij je door midden en dan haal je de pitjes eruit. Per 2 helften smeer je ook deze in met olijfolie en vouwt de folie om de paprika’s heen.
  • Leg de 5 pakketjes in de warme oven en laat ze ca 40 minuten poffen. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Neem een hoge beker en doe hierin de 4 paprika helften, de rode ui en van de 2 knoflook druk je de vulling in de hoge beker. Doe er de blaadjes van 3 takjes verse oregano bij en pureer tot een stevige saus.

Vervolg voor de saus in de Römertopf?

Pak een steelpannetje en giet er een klein glas rode wijn in, 3 eetlepels van de saus en 2 eetlepels geiten              creme fraiche, verwarm zachtjes. Als je de Römertopf uit de oven haalt, doe voorzichtig, deze is heet. Haal de deksel eraf en giet de saus over de rollade. Deksel er weer op en de topf terug in de oven voor ca 40 minuten.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een snelle basis saus voor in de römertopf
volgende recept
Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus

Heb je deze al gezien?

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een...

Carpaccio van een roze biet is zoet

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Gluten arme oliebollen, een test!

  • Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

  • Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven