Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaasWerken met een siliconen vorm

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Een borrelhap van cavolo nero met feta. Gebruikt hiervoor een siliconen vorm. Een combinatie van groenten, kaas, kruiden en ei wat voor 15 minuten de in de oven op 180 graden. Eet ze bij een borrel of lunch/brunch, warm of koud ze blijven lekker.

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 eieren
  • 50gr feta
  • nigella seeds en sesam zaad
  • Cavolo Nero
  • kruidenzout
  • theelepel gedroogde oregano
  • 20 gram noten (bv. walnoot, hazelnoot, amandel)

DOEN

  • Gebruik 8 stengels van de Cavolo Nero, rits het blad van de stengel en blancheer de cavolo 3 min in kokend water. Giet het water af en snij de cavolo in stukje
  • Neem een bordje en leg er de cavolo op, snij de feta in kleine stukjes en de noten die je fijn snijd en mix alles door elkaar.
  • Neem een siliconen vorm en smeer afhankelijk van de grootte, 8 vormen in met olijfolie. Strooi er nu eerst wat sesamzaad in ieder vorm, verdeel de cavolo mix.
  • Breek de eieren in een kom en kluts ze goed, doe er eventueel een grote theelepel creme fraiche er bij, het kruidenzout en oregano en kluts dit opnieuw. Verdeel het eimengsel over de 8 vormen heen.
  • Verwarm de oven op 180 graden en zet de vormmet het rooster midden in de oven.
  • Na 15 minuten zijn ze gaar.
  • Eet ze warm of koud. Wil je ze van te voren klaar maken, bewaar dit hapje in een afgesloten bakje in de koelkast, tot gebruik. Zorg dat ze goed zijn afgekoeld!

 

 

TIPS

Ipv de cavolo nero kun je ook spinazie, boerenkool, spitskool; iedere kool is bruikbaar. Reken dan ca. 150 gr fijn gesneden groenten die je nodig hebt en vervolgens even blancheerd.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een kleine quiche van spelt bladerdeeg
volgende recept
Tapenade van diepvries tuinbonen

Heb je deze al gezien?

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen