Chocolade mousse of toch ijs. Een snel klaar nagerecht waar je de keuze kunt maken voor een mousse (opstijven in de koelkast) of voor ijs, dan de vriezer in en eruit halen een uur voor gebruik. Samen gegeten met gedroogde pruim, peren ijs en een saus van pruimen.
Chocolade mousse of toch ijs
PrintNODIG
- 1 rijpe banaan
- 200 gram pure chocolade
- 125 gr verse geitenkaas
- 2 eetlepels honing
- handje noten
DOEN
- Start met een schaal waar je de banaan prakt tot een puree.
- Verwarm de chocolade ‘au bain marie’, in een schaaltje boven heet water.
- Doe de verse geitenkaas bij de banaan en roer ze samen goed door elkaar tot een mix. Dan de 2 eetlepels honing erbij. Ook deze roer je goed door de mix heen. Als laatst de gesmolten chocolade in delen door de mix. Roer het goed door de mix heen.
Schenk de schaal over in een bakje met deksel, voor in de vriezer. Vergeet de nootjes er niet over te strooien! Of verdeel de mix over diverse glaasjes, die je aanvult met een saus van pruimen en gedroogde pruim.