Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefFeestFruitLactose armNoten en zaden

Chocolade mousse of toch ijs

Chocolade mousse of toch ijs. Een snel klaar nagerecht waar je de keuze kunt maken voor een mousse (opstijven in de koelkast) of voor ijs, dan de vriezer in en eruit halen een uur voor gebruik. Samen gegeten met gedroogde pruim, peren ijs en een saus van pruimen.

Chocolade mousse of toch ijs

Print
Personen: 8 Bereiding: 30 Minutes

NODIG

  • 1 rijpe banaan
  • 200 gram pure chocolade
  • 125 gr verse geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • handje noten

DOEN

  • Start met een schaal waar je de banaan prakt tot een puree.
  • Verwarm de chocolade ‘au bain marie’, in een schaaltje boven heet water.
  • Doe de verse geitenkaas bij de banaan en roer ze samen goed door elkaar tot een mix. Dan de 2 eetlepels honing erbij. Ook deze roer je goed door de mix heen. Als laatst de gesmolten chocolade in delen door de mix. Roer het goed door de mix heen.
    Schenk de schaal over in een bakje met deksel, voor in de vriezer. Vergeet de nootjes er niet over te strooien! Of verdeel de mix over diverse glaasjes, die je aanvult met een saus van pruimen en gedroogde pruim.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Koude courgette soep met gekarameliseerde ui
volgende recept
Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

Heb je deze al gezien?

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Gele paprika mix als basis voor veel!

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.