Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen. Alle noten en zaden zijn goed te gebruiken in een pesto: paranoten, walnoot, amandel en pompoenpit. Nb En ook nog eens heel gezond! Samen met platte peterselie, artisjok, knoflook, rode peper, kurkuma, oregano, zeezout en groen olijven heb je een veelzijdige pesto. Gebruik er een goede olijfolie bij. Toepassingen? Op brood, als dip, met mayo, aangelengd met olijfolie door je salade, door je gestoomde groenten, in de pasta en rijst, door je geklutse ei, over je pizza…..waar zou het niet voor gebruiken?
Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen
PrintNODIG
- 6 paranoten, 6 walnoten, 6 amandel en een handje pompoenpitten
- bosje platte peterselie
- 2 grote artisjok harten
- 7 grote groene olijven
- 1 grote teen knoflook
- kurkuma, gedroogde peper, oregano en zwarte peper
- zeezout
- extra virgine olijfolie
- staafmixer of Nutribullet
DOEN
- Hak eerst als je noten in kleine stukjes, zodat ze amkkelijker gepureerd worden door de staafmixer of in de Nutribullet.
- Snij van de steeltjes van de peterselie een stukje af. En snij vervolgens de peterselie op in kleine stukjes, ook de steel gebruik je.
- De olijven, knoflook en artisjok snij je grof in stukken.
- De kurkuma, peper en oregano doe je in een klein schaaltje bij elkaar zodat het klaar staat. Nb de kurkuma geeft het groen een mooie heldere kleur.
- Doe alles door elkaar in een hoge kom of de hoogste kom van de Nutribullet en giet er flink olijfolie bij. Doe je te weinig erbij dat wordt de pesto te droog. En in de Nutribullet heb je goed vocht nodig om het systeem te laten draaien. Je merkt vanzelf of er nog bij moet.
- Eenmaal klaar zou ik alsnog wat olijfolie erbij schenken. Sluit het af met een deksel en je bewaart het voor 2 weken in de koelkast. Deels invriezen kan ook al wordt de smaak minder erdoor.
- Toepassingen? Ipv van boter op je brood smeer je deze pesto. Leng 2 eetlepels aan met olijfolie en je hebt een dressing voor je salade. Meng 2 eetlepels met 1 eetlepel yoghurt en – mayonaise en je hebt een lekkere mayo bij gegrild vlees. Je gestoomde groenten besprenkel je met olijfolie en 2 eetlepels pesto. Een eetlepel door een gekluts ei als je een omelet maakt. Meng het door je gehakt. En door de pasta en rijst natuurlijk. Kortom een pesto als deze past standaard in je koelkast!