Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijKrab en schelpdierenSnel op tafelStomen in een (pasta) pan

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot


Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot. Makkelijk en snel klaar deze gestoomde kokkels. Een rode ui, een witte, een goede scheut olijfolie en minstens 2 eetlepels witte balsamico azijn, deksel op de pan en met 5 minuten ben je klaar.

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 doos kokkels via Rechtstreex.nl
  • 1 kleine witte en rode ui
  • olijfolie
  • witte balsamico azijn (Fattoria La Vialla) of witte wijn
  • 700 gram zoete aardappel
  • 1 bos mosterdblad of raapsteeltjes of andijvie
  • 1/2 groene peper
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Maak eerst de stamppot. Deze kun je eerder maken en opwarmen op het moment dat je de kokkels stoomt. Stoom of blancheer de in stukken gesneden zoete aarsappel. Was het mosterdblad.
  • Zijn de aardappelen zacht, giet het water af. En stamp de aardappels grof. Doe er nu 2 eetleleps olijfolie bij, een knoflook fijn gesneden, kurkuma met zwarte peper, een stukje groene peper fijn gesneden. Schep dit goed door de aardappels heen. Het mosterdblad snij je pas fijn op het laatste moment, zo houdt het groen een bite.
  • Voor de kokkels snij (en schil je) de rode en witte ui, fijn in stukjes. Pak een koekenpan met deksel. Doe er minstens 3 eetlepels olijfolie in, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur de uitjes even smoren. Na 5 minuten doe je er de kokkels bij, giet er de balsamico azijn bij, Deksel op de pan en zet het vuur nu hoog. De kokkels stomen open.
  • Verdeel de zoete aardappel stamppot over 2 borden en verdeel de kokkels met vocht over beide borden.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan
volgende recept
Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Heb je deze al gezien?

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven