Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot. Makkelijk en snel klaar deze gestoomde kokkels. Een rode ui, een witte, een goede scheut olijfolie en minstens 2 eetlepels witte balsamico azijn, deksel op de pan en met 5 minuten ben je klaar.
Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot
PrintNODIG
- 1 doos kokkels via Rechtstreex.nl
- 1 kleine witte en rode ui
- olijfolie
- witte balsamico azijn (Fattoria La Vialla) of witte wijn
- 700 gram zoete aardappel
- 1 bos mosterdblad of raapsteeltjes of andijvie
- 1/2 groene peper
- 1 teen knoflook
- kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Maak eerst de stamppot. Deze kun je eerder maken en opwarmen op het moment dat je de kokkels stoomt. Stoom of blancheer de in stukken gesneden zoete aarsappel. Was het mosterdblad.
- Zijn de aardappelen zacht, giet het water af. En stamp de aardappels grof. Doe er nu 2 eetleleps olijfolie bij, een knoflook fijn gesneden, kurkuma met zwarte peper, een stukje groene peper fijn gesneden. Schep dit goed door de aardappels heen. Het mosterdblad snij je pas fijn op het laatste moment, zo houdt het groen een bite.
- Voor de kokkels snij (en schil je) de rode en witte ui, fijn in stukjes. Pak een koekenpan met deksel. Doe er minstens 3 eetlepels olijfolie in, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur de uitjes even smoren. Na 5 minuten doe je er de kokkels bij, giet er de balsamico azijn bij, Deksel op de pan en zet het vuur nu hoog. De kokkels stomen open.
- Verdeel de zoete aardappel stamppot over 2 borden en verdeel de kokkels met vocht over beide borden.