Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakers

De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!

De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt! Werken met sauzen (pesto en tapenade) maakt je eten zoveel lekkerder, smaakvoller en gezonder. Voor deze saus een pot bio kalamata olijven zonder pit, paprika, peterselie, bosui, knoflook, tijm, kappertjes, olijfolie en ansjoves samen gepureerd en klaar is je saus. Gebruik het om vis mee in te smeren of als saus erbij of je gehakt op smaak te brengen. Juist de ansjovis geeft een natuurlijk zout wat past bij vis als vlees! 

De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 pot bio kalamata olijven (De PLUS)
  • 1 rode paprika
  • 2 bosui
  • wat platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • eetlepel kappertjes
  • theelepel tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rode peper
  • olijfolie
  • 2 ansjovis

DOEN

  • Start met het schoonmaken van de bosui en snij deze in stukjes. Van de platte peterselie snij je 2 cm van de stengel af en vervolgens snij je deze ook in stukjes. De paprika snij je in stukken, ook de knoflook. De grootte doet er niet toe.
  • Neem een hoge kom waar je alle ingedriënten afwisselend bij elkaar doet. Giet er 2 eetlepels olijfolie overheen. Als je die hebt een ongefilterde en pureer tot een mooie gladde saus. Waarmee? met een staafmixer, blender of Nutribullet.
  • Nb. Hoe langer je pureerd hoe gladder de saus!
  • Bewaar de saus in een afgesloten bakje zodat je de dagen erna de overgebleven saus kunt gebruiken.
  • Besmeer je cracker of breng je pasta op smaak, een pannenkoek of wrap worden er ook lekker van.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten
volgende recept
Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus

Heb je deze al gezien?

Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Zoete aardappel tortilla

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Rauwe andijvie zoete aardappel stamppot

Gele paprika mix als basis voor veel!

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen