Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKerstVegetarisch

De lekkerste kruidige mayo maak je zo

De lekkerste kruidige mayo maak je zo. Kruiden, specerijen, kappertjes en olijven zijn oa gebruikt om eerst een kruidenmix te maken. Vervolgens mayo met Griekse yoghurt samen door elkaar geroerd en hier 3 flinke eetlepels van de kruidenmix aan toegevoegd. Klaar!

De lekkerste kruidige mayo maak je zo

Print
Personen: 10 Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1/3 bos platte peterselie
  • 1/4 bos koriander
  • 1 bosui
  • 1 verse kurkuma en poeder
  • 1/3 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • eetlepel kappertjes afgespoeld met water
  • 6 olijven
  • 1 theelepel gedroogde oregano en -tijm
  • olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

DOEN

  • Begin met het maken van de kruidenmix. Gebruik een Nutribullit, blender of staafmixer met hoge kom.
  • Snij je peterselie en koriander fijn. De bosui in ringetjes. De spaanse peper en knoflook in kleine stukjes. De kurkuma schil je en snij je fijn. De olijven zijn je in ringen. De kappertjes spoel je af met water zodat ze niet meer zo zuur zijn.
  • Doe alles afwisselend in een hoge kom en als laatste een theelepel kurkuma (kleurt de kruidenmix mooi groen) de gedroogde oregano en tijm. Schenk er minstens 3 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa.
  • Roer de 2 eetlepels mayo en Griekse yoghurt goed door elkaar en voeg er 3 eetlepels van de kruidenmix er bij. Roer dit goed door elkaar en klaar is je lekkerste kruidige mayo.
  • Lekker op brood met verse zomer postelein, als mayo bij de vis of vlees, in een wrap of als dip bij een salade.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Home made pesto, een bonenschotel met boekweit
volgende recept
Zomerse geroosterde groenten en Halloumi

Heb je deze al gezien?

Pompoen pannenkoekjes in blini dikte

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Een soep of saus of een pesto van...

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen