Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijMeel en rijstSnel op tafelVegetarisch

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Teff lunch pannenkoek met kruiden. Deze pannenkoek maak je met teff volkoren meel, havermelk en een ei. Toegevoegd wilde oregano, tijm, kurkuma met zwarte peper. Bak deze pannenkoeken in een anti aanbak koekenpan, met amper olijfolie. Zet het vuur hoog, giet er een schep beslag in de pan en de pannenkoek laat vanzelf los.

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Print
Personen: 2 als lunch Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100 gram volkoren teff meel
  • 1/2 kleine theelepel baksoda
  • 1 ei
  • 125 ml havermelk
  • kruidenmix: theelepel wilde oregano en tijm, een 1/4 theelepel kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Doe het teff meel in een kom, 1/2 theelepel baksoda, breek het ei erbij en kluts samen, doe er nu in 3 delen de havermelk erbij en kluts. Doe er nu de kruiden erbij, kluts nogmaals goed door elkaar. Het beslag is vloeibaar.
  • Neem een koekenpan (anti aanbak) doe er een beetje olijfolie in zodat de bodem een beetje ingevet is, zet het vuur middel hoog en schep er met een soeplepel het vloeibare beslag in de pan. Een sissend geluid maakt het en in no time is je pannenkoek gaar. Laat deze los, draai het even om en leg op een bord. Dit herhaal je nog 3 keer.
  • Nb. Teveel olijfolie in de pan werkt niet, de pannenkoek valt dan uit elkaar! (zie foto met de pannenkoeken)
  • Elke pannenkoek is besmeerd met een kruidenmix, gerookte wilde zalm en waterkers. Rol op, eet er komkommer bij en je hebt een gezonde lunch.

TIPS

Een pesto? Blad van de radijs als basis van een pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool
volgende recept
Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Heb je deze al gezien?

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Spelt pizza met knapperige bodem

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Groenten hartige taart

Yoghurt-mayo kruidenmix

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven