Een lunch met zo min mogelijk smaak? Leef je met tong branden dan wil je zo min mogelijk smaak als je eet. Komt mijn nicht eten? Dat is een leuke puzzel van ‘wat wel/niet’. Bij deze lunch serveer je er naast een kruidenmix, kruiden mayonaise en een venkel worstje gepureerd. Zout en peper naar wens!
Een lunch met zo min mogelijk smaak?
PrintNODIG
- SPINAZIE TULBAND:
- 3 stronkjes broccoli bimi
- 450 bio spinazie bevroren
- 3 sjalotjes
- eetlepel pijnboompitjes
- 4 eieren
- 50 gram zachte geiten kaas
- KAASSAUS:
- 150 gram zachte geiten kaas
- 4 eetlepels lactose vrij crème fraiche
- eetlepel olijfolie
DOEN
SPINAZIE TULBAND
- Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht uit. Doe deze in een grote schaal.
Snij de sjalotjes in fijne ringen. Kook water zodat je deze kort kunt blancheren in dit hete water. Van de broccoli bimi snij je de stengel voor de helft in fijne plakjes, die je even mee blancheert met de uien. Schep na 4 minuten de ui uit het hete water en doe ze in een hoge schaal.
Gebruik het hete water opnieuw om de 3 bimi te blancheren. Giet het water af en spoel af met koud water. - Pureer de eetlepel pijnboompitjes en doe ze erbij in de schaal. Doe er nog 1 eetlepel hele pijnboompitjes bij. Schep ze goed door de spinazie en ui heen.
- Voeg nu de 4 eieren erbij en schep dit goed door het spinazie mengsel heen.
- Neem een tulbandvorm, vet deze in met olijfolie en strooi er geroosterde zwarte sesamzaadjes in. Vul de vorm met het ei-spinazie mengsel en zet weg in de koelkast tot het de oven in mag.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de vorm, in het midden erin, voor 25 minuten.
- KAASSAUS
- Terwijl de tulband in de ovenstaat maak je de kaassaus klaar. Heel makkelijk en zo klaar. Start met 2 eetlepels olijfolie te verwarmen in een klein gietijzeren pannetje. Doe er 3/4 eetlepels crème fraiche bij en roer goed door elkaar heen. Daan doe je in delen de zachte geitenkaas erbij. Blijf roeren tot je een mooie egale saus hebt. Nb Deze saus kan je ook eerder maken!
- Het bord is opgemaakt met rauwe peen, een gebakken groene erwten falafel, 1/4 tulband overgoten met de geitenkaas saus.
TIPS
Venkel worstje gepureerd als side dish? Venkelworstje met extra venkel en walnoot