Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKerstNiet weggooien, maar verwerken!Roosteren in de oven

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst. Wat te doen met al die rest stukjes van je groenten die je reeds verwerkt hebt voor de Kerst? Doe ze samen in een ovenschotel, kruid ze en rooster ze in de oven. Samen met geroosterde boekweit een avond maaltijd.

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • Minstens 400 gram aan restjes van verwerkte groenten voor de Kerstrecepten: zoete aardappel, knolzuring knolletjes, rode ui, roseval aardappel, Kalamata olijven, Chinese radijs.
  • 100 gram boekweit korrels
  • olijfolie, een vers kruid (oregano, tijm, peterselie, koriander) peper en kruidenzout
  • 1 bol buffel mozzerella
  • sesamzaad en Nigella seeds (Oosterse winkel)

DOEN

  • De al je groenten in stukken of schijven gesneden bij-door elkaar. Doe er olijven bij. Besprenkel met olijfolie, fijn gesneden kruiden, peper en zout. Hussel goed door elkaar. Verdeel de buffel mozzarella over de groenten mix. Strooi er het sesamzaad en nigella zaadjes er over en zet in een voorverwermde oven 180 graden voor 20 minuten.
  • Terwijl de groenten in de oven staan rooster je in een hete koekenpan de boekweit korrels kort. Proef of ze een lekkere bite hebben. Breng de korrel op smaal met 2 flinke eetlepels paarse basilicum pesto (zie recept hier onder).
  • Neem 2 borden en leg op ieder bord een bedje van een salade (waterkers, veldsla of baby spinazie), schep de boekweit korrels in het midden er op en schep de groenten met de gesmolten mozzerella om de korrels heen.
  • Nb. Vergeet er niet over de kurkuma-gembersaus te sprenkelen. Recept zie hier onder.

 

 

TIPS

Chinese radijs? Zie Paarse basilicum versiert een Chinese radijs De kurkuma-gembersaus zie Een veelzijdige kurkuma gember saus

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paarse basilicum versiert een Chinese radijs
volgende recept
Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout

Heb je deze al gezien?

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Kruidige soep van gegrilde paprika en pompoen

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Selderij pesto maak je zelf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen