Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakersVis

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus en heeft samen met de sla varianten gelijk in de oven gestaan. De zeeduivel is een stevige vis, eenmaal gefileerd. Je kunt de vis bakken of in de oven stoven. Geen goedkope vis! En voor dit recept kun je iedere gefileerde vis gebruiken: kabeljauw, schol, dorade, rode poon. Verzin het maar, de saus laat elke vis goed smaken.

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 zeeduivel voor 2 personen gefileerd.
  • 1 zelfgemaakt saus van kalamata
  • stengels bleekselderij
  • 2 ui, eventueel verschillend
  • tijm
  • olijfolie.
  • slabiet, veldsla en wilde spinazie
  • olijfolie
  • kruidenzout
  • oregano

DOEN

  • Start met een schaal te besprenkelen met olijfolie.
  • Verdeel over de bodem fijn gesneden bleekselderij en ui.
  • Besmeer de visfilet dik aan beide kanten en leg de vis op de groenten.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Neem een andere schaal en maak een mix van de schoongewassen wilde spinazie en slabiet met veldsla. Besprenkel met olijfolie en strooi er kruidenzout over heen. Hussel dit goed door elkaar. Besprenkel nog een keer, zodat de sla een dun laagje olijfolie heeft.
  • Is de oven op temperatuur? Zet dan de schaal met de zeeduivel met een vel aluminiumfolie er over de schaal heen, in de oven. Na 10 minuten zet je er de schaal met de slamix erbij. De laatste 10 minuten haal je het vel aluminiumfolie af van de schaal. Totaal staat de vis 30 minuten in de oven. En dit afhankelijk van de dikte van de vis. Deze was 4 cm dik. Is je vis filet dunner, maak dan de tijd korter. Minimaal 20 minuten is nodig om de vis te laten garen.

 

 

TIPS

Recept voor de kalamata saus? Zie De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!
volgende recept
De snelklaar winter erwtensoep

Heb je deze al gezien?

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte...

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen