Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijPesto en tapenadeSmaakmakers

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel. Verschillende borrelhapjes gemaakt waarvan 1 in een siliconen vorm. Je kunt deze hapjes warm als koud eten. Het hapje met de zwarte zaadjes is gemaakt van cavolo nero. Ook terug te vinden op deze site. Zie Cavolo nero met feta, een borrelhapje

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel

Print
Personen: 4 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • HAPJE Dilletapenade met ansjovis
  • 3 vellen spelt bladerdeeg
  • dille tapenade
  • 4 ansjovis
  • zeekraal zout of gedroogd zeewier
  • 1 ei
  • HAPJE Pastinaak met dille tapenade
  • 1 á 2 pastinaak, afhankelijk van hun dikte
  • dille tapenade
  • olijven
  • HAPJE Radijs met paté
  • 8 grote radijs
  • een plak paté 0,5 cm dik

DOEN

  • HAPJE Dilletapenade met ansjovis
  • Ontdooi de vellen bladerdeeg.
  • Neem een siliconenvorm met 15 vormpjes en smeer er 12 in met olijfolie.
  • Neem nu een groot vel huishoudfolie en vouw deze dubbel, zodat je vel bladerdeeg er goed tussen ligt en als je deze uitrolt met een deegroller, er voldoende ruimte rondom overblijft.
  • Snij het uitgerolde vel bladerdeeg in 4en en leg ieder deel in een ingesmeerde vorm, druk het bladerdeeg wat aan. Herhaal dit met de andere 2 vellen.
  • Verdeel nu in ieder bladerdeeg vormpje een theelepel dille pesto, leg er een stukje ansjovis bovenop.
  • Kluts het ei goed los en verdeel het over de 12 vormpjes.
  • Strooi als laatste het zeekraalzout erover.
  • HAPJE  Pastinaak met dille tapenade. Gebruik van de pastinaak het dikste gedeelte en smeer het in met olijfolie en pak het in aluminiumfolie en zet voor 30 min in een verwarmde oven van 180 graden. Voor 4 personen heb je minstens 1 stuk nodig van 4 cm hoog en 4 cm doorsnee.
  • Haal de schil eraf, als de pastinaak is afgekoeld en snij het in 4 plakken. Minimaal moet het hapje van de pastinaak 1 cm hoog zijn, anders wordt je plak erg dun.
  • Leg op de plak een laagje tapenade en er bovenop een halve olijf.
  • HAPJE Radijs met paté
  • Snij de radijsjes boven en onder plat. Druppel wat olijfolie erover.
  • Snij een plak paté in blokjes en prik ze met een halve (doorgeknipte) prikker op/in de radijs.
  • Bewaar ze in een bakje in de koelkast
  • HAPJE met cavello nero zie

 

 

TIPS

De dille tapenade maken? zie recept Dille tapenade

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Tapenade van dille met groene olijven
volgende recept
Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

Heb je deze al gezien?

Wilde spinazie door een gele risotto

De koelkast leeg door al je groenten te...

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Verse bonen midden in de zomer…..

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen