Peer met pastinaak is een vullende soep, die je een dan van te voren kunt maken. Een makkelijke soep met veel smaak. En een echte koud weer soep! Bak en kook alle ingredienten samen en gebruik een staafmixer om de soep te puren. En klaar is de soep.
Peer met pastinaak is een vullende soep
PrintNODIG
- 1 peer
- 3 kleine pastinaken
- 1 ui
- 2 blokjes bio kippenbouillon
- 2 tenen knoflook
- kardemom
- peper en zeezout
DOEN
- Schil de ui en pastinaak. Snij de peer, pastinaak en ui in stukken. De knoflook snij je fijn.
- Neem een grote zware pan en giet er een flinke scheut olijfolie in, verwarm de olie en bak er zachtjes de knoflook en ui samen in, totdat ze zacht zijn. Doe wel de deksel op de pan!
- Verwarm een liter water en los er de bouillon blokjes in op.
- Na zo’n 5 minuten doe je de pastinaak en peer erbij in de pan. Giet het warme water met de bouillonblokjes erbij. Vergeet niet wat peper en zeezout toe te voegen. Roer goed door en leg de deksel op de pan en laat zachtjes borrelen voor 20 minuten.
- Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef! misschien mag er nog wat zout bij?
- Je kunt bij opdienen er nog verse fijn gesneden kruiden (tijm of basilicum) toevoegen. Of eetbare viooltjes. Extra geklopte room kan ook.