Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefKruidenmix maak je zelfRoosteren in de ovenVis

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto. Deze filet is ingesmeed met de pesto, gelegd in een schaal op een bedje van bleekselderij en ui met olijfolie, aluminuimfolie erover en 20 minuten in de oven. In dezelfde tijd roostert je groenten mix mee.

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 30 gram waterkers
  • 20 gram dille
  • 30 gram walnoten
  • 1/2 theelepel zeezout
  • theelepel tijm
  • teen knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogd zeekraal
  • 2 Dorade filets
  • bleekselderij
  • 1/2 ui
  • GROENTENMIX: stuk groene kool, 1 pastinaak, 10 snijbonen, handje sperziebonen
  • olijfolie, kruidenzout en peper

DOEN

  • Begin om de knoflook, dille, walnoten en waterkers in stukjes te snijden.
  • Pak een hoge kom en doe er afwisselend de dille, walnoten, knoflook en waterkers er in. Het zout, tijm, peper als laatste met de olijfolie. Pureer met een staafmixer of in een Nutribullit en klaar is je pesto. Zorg dat er voldoende olijfoliein zit want dat verlengt de houdbaarheid. Nb Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • Snij van de bleekslederij een 1/3 deel af en snij ze in smalle stukjes. De halve ui snij je fijn. Neem een schaal en sprenkel olijfolie over de bodem, verdeel er de fijngesneden bleekselderij met ui erover.
  • Neem de filet van de dorade en besmeer de bovenkant met de pesto. De onderkant met vel, leg je op een plakje rauwe ham. Leg de dorade op de mix van bleekselderij en ui. Nb. Een beetje witte wijn erbij kan.
  • Pak de bovenkant van de schaal in met aluminiumfolie en zet weg totdat het de oven in gaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. En op temperatuur, zet de schaal met folie midden in de hetelucht oven voor 20 minuten. De laatste 8 minuten haal je de folie van de schaal af.
  • Zorg dat je schaal met groenten mix klaar staat als de dorade de oven in gaat. Beide schalen hebben 20 minuten nodig. De groenten mix, fijn gesneden, krijgt een laagje olijfolie met kruidenzout en peper over zich heen. Strooi er nog wat oregano over.
  • NB Zet eerst de schaal met de groentenmix in de oven en dan de vis. Zo kun je makkelijk het aluminiumfolie op het laatst eraf halen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel
volgende recept
Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Heb je deze al gezien?

Met verse walnoten een kruidenmix

Radijsblad, pastinaak en broccoli soep

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Verse zalm gepureerd met crème fraiche als basis...

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

200 gram groenten bij je avondeten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen