Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGroentenHistamine vrijSoepVis

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Zomer soep van komkommer en bleekselderij. Deze makkelijke soep maak je vooraf want je kunt deze soep enige dagen bewaren in de koelkast. Eigenlijk is het (bijna) een kant en klaar recept, waarvan je alleen de komkommer en bleekselderij moet schoonmaken en snijden, pureren en op smaak maken. Hollandse garnaaltjes er bovenop met gedroogd zeewier en zeekraal.

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 komkommer
  • 3 bleekselderij stengels
  • 1/3 bosje platte peterselie en 1/2 bosje koriander
  • 1 eetlepel knoflook met groene peper uit een potje, anders vers gesneden
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel creme fraiche *(0-negatief gebruik liever dit van schaap of geit)
  • eetlepel olijfolie
  • 100gr Hollandse garnalen
  • gedroogd zeewier

DOEN

  • Start met de komkommer, snij deze door midden en rasp met een eetlepel het middelste met zaden eruit. Snij de komkommer in stukken
  • Was de bleekselderij en snij boven en onder een stukje af, snij in stukjes.
  • Snij de peterselie en koriander in kleine stukjes. Haal van beide van de steeltjes een stukje af (2/3 cm)
  • Gebruik een hoge kom met staafmixer of blender. Verdeel de komkommer, bleekselderij, kruiden en knoflook met groene peper erin, schenk er een eetlepel olijfolie bij en pureer tot een mooie gladde massa.
  • Schep deze soep over in een bak en doe er nu de kwark en creme fraiche bij, schep goed om. Doe de deksel op het bakje en zet weg.
  • Voor het opdienen gebruik je bv capucinokopjes, verdeel de soep erover, dan de garnaaltjes en strooi er gedroogd zeewier over.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren
volgende recept
Kruidensaus van dille, bieslook en bosui

Heb je deze al gezien?

Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Winter postelein heeft een bite

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

De koelkast leeg door al je groenten te...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen