Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefPesto en tapenadeSmaakmakersSnel op tafelVegetarisch

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli. Zevenblad uit de tuin, sesamzaadjes, kappertjes, kurkuma en peper met lijnzaad- en olijfolie, gepureerd tot een grove pesto, brengt je je gestoomde groenten met boekweit pasta op smaak.

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Print
Personen: 10x als smaakmaker Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • een handvol zevenblad met stengel
  • een eetlepel kappertjes
  • een eetlepel sesamzaadjes
  • knoflook
  • kurkuma met zwarte peper
  • mosterdzaad poeder
  • vers gesneden bieslook
  • gedroogde tijm en oregano
  • lijnzaad olie
  • olijfolie

DOEN

  • Gebruik alleen de baadjes van het zevenblad. Haal ze van de stengel en doe ze in een hoge kom. Snij de knoflook in stukjes. De eetlepel kappertjes spoel je even af zodat het zure er af is. Doe ze erbij in de hoge kom. Strooi er kurkuma en zwarte peper erbij.
    Schenk dan een klein drinkglas lijnzaad olie erbij. Start het pureren.
  • Strooi er nu wat mosterdpoeder erop. En nog een 1/2 glas olijfolie bij als blijkt dat het te droog is en pureer verder tot een grove pesto.
  • Is het een mooi grove structuur? Schep de pesto over in een afsluitbaar potje of bakje.
    Strooi er nu de eetlepel sesamzaadjes erop, de gedroogde kruiden en fijn geknipte bieslook. Roer dit goed door de pesto heen. Schenk nog wat olijfolie over de boven laag heen, dit helpt verkleuring. De pesto is klaar.
  • Stoom je broccoli met ui, kook de boekweit pasta, doe ze samen in een pan, schenk er een beetje olijfolie oven én 1 grote eetlepel zevenblad pesto, en schep door elkaar heen.
    Een stukje geiten kaas in een laagje boekweitmeel, bakje terwijl de groenten stoomt en de pasta kookt in ca 10 minuten op een hoog vuur.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Doperwten sla soep is zo klaar
volgende recept
Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Heb je deze al gezien?

Verse bonen midden in de zomer…..

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

2 Groentenschotels als avondeten

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen