Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenSoep

Snijbiet met linzen soep

Snijbiet met linzen soep. Gevuld met kippen gehaktballetjes en -bouillon, maakt een mooie avondsoep. Vol met smaak, kruiden met specerijen.

Snijbiet met linzen soep.

Print
Personen: 4 als hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 500 gram snijbiet in diverse kleuren
  • 1 prei
  • 1 pastinaak
  • 2 witte ui
  • oranje paprika
  • 150 gram groene linzen
  • 2 bokjes kippenbouillon zonder gist
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gram kippengehakt
  • verse kurkuma
  • knoflook
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het snijden van de paprika, prei en uien in kleine stukjes. De kurkuma, knoflook snij je ook klein.
  • Giet een laagje in een hoge soeppan, verwarm de olijfolie zachtjes. Doe er de kurkuma, peper en knoflook erbij, laat zachtjes bakken. Doe er na enkele minuten de ui, prei en paprika erbij. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de linzen erbij.
  • Verwarm 1 1/2 liter water en voeg het kokende water erbij. Doe de bouillonblokjes erbij en roer dit goed door. Laat zachtjes borrelen.
  • Was de snijbiet en haal de bladeren van de stevige steel eraf. Hou de bladeren apart. snij de stelen in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Roer de soep goed door.
  • Maak van het kippen gehakt mooie balletjes. Kruid het gehakt met kruidenzout en tijm en oregano. Voeg toe aan de soep.
  • Snij het blad van de snijbiet in kleine stukjes of beter hak de bladeren fijn. Voeg toe aan de soep. Laat de soep voor 10 minuten zachtjes borrelen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Makkelijk deze gegrilde kip met groenten
volgende recept
Artisjok pesto met een linzen lasagne

Heb je deze al gezien?

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Verse bonen midden in de zomer…..

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen