Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeelWerken met een siliconen vorm

Een kleine quiche van spelt bladerdeeg

Een kleine quiche van spelt bladerdeeg. Rol het bladerdeeg uit, vul er een vorm, vul deze met prei, knoflook, rauwe ham, spaanse peper, kappertjes, peterselie en vul af met gekluts ei. Dit hapje is voor een borrel, picknick of lunch, warm als koud lekker. Dit spelt bladerdeeg kook je bij Eko Plaza. NB. Ander bladerdeeg kan natuurlijk ook!

Een kleine quiche van spelt bladerdeeg

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Pak bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 prei
  • knoflook
  • 1/2 groene spaanse peper
  • 4 plakken rauwe ham
  • pesto
  • kappertjes
  • wat geraspte kaas en fijn gesneden peterselie

DOEN

  • Voor deze 15 hapjes (dat is het aantal in de siliconenvorm) heb je 4 vellen bladerdeeg nodig. Haal ze uit de verpakking en laat ze ontdooien. Zet ondertussen de oven op 180 graden.
  • Leg een vel bladerdeeg op een stuk plasticfolie en wel zo dat als je het folie omvouwt, deze het bladendeeg omhult. Neem een deegroller en rol het deeg wat dunner uit en snij het in vieren.
  • Smeer de silliconenvormen in met olijfolie. En druk in iedere vorm 1/4 van het bladerdeeg vel.
  • Snij de prei in ringetjes, de ham in fijne reepjes, knoflook en spaanse peper in kleine stukjes.
  • Het eimengsel maak je door in een kom 3 eieren te doen en 1 flinke eetlepel pesto, kluts dit goed te samen, doe er nog wat zeezout en peper bij. En een beetje water om het vloeibaarder te maken. Een beetje? Een eetlepel.
  • Verdeel en vul iedere vorm met wat ham en fijn gesneden prei. Verdeel er het eiermengsel over en een beetje geraspte kaas met platte peterselie.
  • Zet de siliconen vorm voor 15 minuten midden in de hetelucht oven op het rooster op 180 graden.

TIPS

Naast ham kun je ook wat gehakt, gedroogde worst, salami erbij doen. Of geheel vegetarisch met extra feta of een andere kaas. Andere groenten als prei kunnen natuurlijk ook bosui, platte peterselie, courgette, doperwten.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruidenolijfolie is een smaakmaker
volgende recept
Een borrelhap van cavolo nero met feta

Heb je deze al gezien?

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

200 gram groenten bij je avondeten

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Emmer- en teff meel maken dit platte broodje

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen