Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelWerken met een siliconen vorm

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt! Een smakelijk en snel klaar gerecht waar je allerlei restjes groenten in kunt verwerken. Hier een stuk courgette, droge worst, rest van een blik artisjokharten. De geklutste eieren met kruiden binden het tot een geheel.

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Print
Personen: 5 bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 3 grote eieren
  • stuk courgette
  • bosui
  • olijven
  • rode peper
  • knoflook
  • winter postelein
  • restje gedroogde worst
  • 5 plakken rauwe ham

DOEN

  • Neem een cake siliconen vorm en smeer deze in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met zijkant met 5 plakjes rauwe ham.
  • Bak in een koekenpan stukjes courgette, bosui, olijven, rode peper met knoflook. Ze hoeven maar kort gebakken te worden want in de over garen de groenten verder. Als de groenten zijn afgekoeld doe je er in plakjes gesneden olijven bij en 3/4 artisjokharten in stukken. Roer goed door elkaar.
  • Snij nu een stukje droge worst op in kleine stukjes. De postelein in gelijke stukken.
  • Begin nu met het vullen. Eerst de afgekoelde groenten erin, dan het laagje met de droge woest, afsluiten de winter postelein.
  • Breek 3 eieren boven een kom en kluts ze goed door. Doe er kruidenzout, peper en tijm of oregano bij en kluts dit goed door elkaar. Schenk het over de groenten heen. Zet de vorm weg in de koelkast tot dat het de oven in gaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de cakevorm voor ca 20 minuten midden in de oven, op het rooster. Prik na 20 min. even in de quiche om te zien of die gaar is- droog is. Prikken met een satéprikker werkt prima. Is het nog vochtig, geef de quiche dan nog extra minuten. Haal uit de oven en laat even iets afkoelen. Snij de quiche in plakken.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Krab met griet als voorafje, een rilette
volgende recept
Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’

Heb je deze al gezien?

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Doperwten sla soep is zo klaar

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen