Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVegetarisch

Een plak bloemkool met schapenkaas

Een plak bloemkool met schapenkaas. Een vegetarische avondmaaltijd, vol met smaak, kleur en geur. Kurkuma, een paprika/pompoensaus, je eigen pesto, tijm met een mooie olijfolie.

Een plak bloemkool met schapenkaas

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 plakken bloemkool van ca 1 cm dik
  • 1 zoete rode paprika
  • een eetlepel saus (paprika/pompoen van GreekFoodTales.com)
  • 1/2 stuk zachte schapenkaas (Aldi)
  • zwarte olijven
  • kurkuma 2x een theelepel, zwarte peper
  • tijm
  • 120 gram rode linzen pasta
  • je eigen pesto
  • sla- veldsla, rucola, baby spinazie

DOEN

  • Snij een hele bloemkool door midden. En snij van iedere kan 1cm dikke plak af.
  • Neem een schaal en besprenkel de bodem met olijfolie. Leg de 2 plakken in de schaal. Strooi over beide plakken kurkuma en zwarte peper. Verdeel de zoete puntpaprika over de 2 plakken. Snij de kaas in reepjes en leg er 3 op iedere kant. De stukjes kaas krijgen alle een beetje van de paprika/pompoensaus. leg de olijven om de palkken heen en de schaal kan de oven in.
  • 20 minuten op 180 graden, voorverwarmd.
  • Terwijl de schaal in de oven staat kook je de pasta. Maak deze op smaak met een eigen pesto.
  • Bij de opmaak van je bord leg je op de helft een sla neer met erop de pasta, op de andere helft komt de plak bloemkool.

 

TIPS

Een voorbeel om je eigen pesto te maken? Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd
volgende recept
Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Heb je deze al gezien?

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Pesto met artisjok en walnoten

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

200 gram groenten bij je avondeten

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen