Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenKip en meer gevogelteRoosteren in de oven

Een poussin met roseval en pompoen geroosterd

Een poussin met roseval en pompoen geroosterd. Vraag de slager om de poussin te vullen met citroen en knoflook, een stevige plakje coppa en een takje rozemarijn voor de geur, hem op te binden. Alleen nog wat olijfolie om in te smeren en het gaat voor een urr op 150 graden in de oven.

Een poussin met roseval en pompoen geroosterd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 70 minuten

NODIG

  • 2 poussin van de slager
  • 2 roseval aardappelen ca 300 gram
  • Kruidenzout met tijm
  • 1 echt kleine pompoen
  • theelepel kurkuma en zwarte peper, oregano
  • 2 eetlepels olijven zonder pit
  • olijfolie
  • handje groene salademix en 1/4 komkommer

DOEN

  • Als je slager de poussins al  klaar heeft gemaakt, dan ben je snel klaar. De aardappelen snij je in stukken, besprenkel ze met olijfolie, kruidenzout en tijm. De kleine pompoen snij je door midden. Haal de pitten eruit. En snij iedere helft op reepjes. Besprenkel met olijfolie, kurkuma en peper en oregano.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een oven schaal. Verdeel de olijven over de schaal. Zet weg tot deze de oven in gaat. Doe er dan huishoudfolie over.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor een uur.
  • Maak de borden op met een laagje salade en een 1/4 komkommer in plakjes erbij. Deze maak je op smaak met bv een lijnzaadolie en kruiden. Op ieder bord leg je een poussin en verdeel de groenten rond de poussin.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad
volgende recept
Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Heb je deze al gezien?

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Een zomerse avond met een mezze van vis

Paarse rode groenten met gans saté

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Witte groentensoep met kip bouillon en gehakt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen