Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden. Zeekraal, olijven, kappertjes, oregano, daslook, zoete aardappel, broccoli, salade mix en een restje puntarella, zijn het groen in dit gerecht.
Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden
PrintNODIG
- Pak Zeevruchten mix van Rechtstreex
- 2 zoete witte aardappel van rond de 300 gram
- 2 sjalotten
- 2 kleine teentjes knoflook
- een stuk broccoli 150 gram
- een stuk puntarella of bleekselderij 150 gram
- 30 gram zeekraal
- 50 gram olijven
- grote eetlepel kappertjes
- 100 gram slamix
DOEN
- Start met het kort blancheren van de broccoli en punterella samen. Schep de groenten uit de pan en blancheer in het zelfde hete water de zoete aardappel met ui. Kook kort en zet het vuur uit, het gaard gewoon na. Prik met een mes in de aardappel, is deze gaar? Giet het water af.
Schenk er een eetlepel olijfolie bij en stamp de aardappel met ui samen tot een grove mix.
Laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld snij je 6 stengels daslook grof en voeg die toe aan de aardappel stamp. - Pak een koekenpan en schenk er wat olijfolie in. Doe de geblancheerde broccoli en puntarella erbij, kappertjes en olijven en bak ze samen kort. Haal de zeevruchten uit de verpakking en verdeel ze over de groenten. Een scheut wijn of water erbij, deksel op de pan, vuur hoog en in een paar minuten stoom je de schelpen open. Haal de deksel eraf om te zien of de schelpen allemaal open zijn, verdeel de zeekraal erover en schep direct op.
- Neem een soepbord, verdeel de salade mix, dan de zoete aardappel stamppot en daar de groenten/zeevruchten mix op.