Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenGroentenHistamine vrijVis

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden. Zeekraal, olijven, kappertjes, oregano, daslook, zoete aardappel, broccoli, salade mix en een restje puntarella, zijn het groen in dit gerecht.

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Pak Zeevruchten mix van Rechtstreex
  • 2 zoete witte aardappel van rond de 300 gram
  • 2 sjalotten
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • een stuk broccoli 150 gram
  • een stuk puntarella of bleekselderij 150 gram
  • 30 gram zeekraal
  • 50 gram olijven
  • grote eetlepel kappertjes
  • 100 gram slamix

DOEN

  • Start met het kort blancheren van de broccoli en punterella samen. Schep de groenten uit de pan en blancheer in het zelfde hete water de zoete aardappel met ui. Kook kort en zet het vuur uit, het gaard gewoon na. Prik met een mes in de aardappel, is deze gaar? Giet het water af.
    Schenk er een eetlepel olijfolie bij en stamp de aardappel met ui samen tot een grove mix.
    Laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld snij je 6 stengels daslook grof en voeg die toe aan de aardappel stamp.
  • Pak een koekenpan en schenk er wat olijfolie in. Doe de geblancheerde broccoli en puntarella erbij, kappertjes en olijven en bak ze samen kort. Haal de zeevruchten uit de verpakking en verdeel ze over de groenten. Een scheut wijn of water erbij, deksel op de pan, vuur hoog en in een paar minuten stoom je de schelpen open. Haal de deksel eraf om te zien of de schelpen allemaal open zijn, verdeel de zeekraal erover en schep direct op.
  • Neem een soepbord, verdeel de salade mix, dan de zoete aardappel stamppot en daar de groenten/zeevruchten mix op.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een poussin met roseval en pompoen geroosterd
volgende recept
Daslook, peterselie, salie met pijnboompitten

Heb je deze al gezien?

Daslook pesto vers gemaakt in mei

IJs van yoghurt met citroen

Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Kip gehakt op smaak met oa Ras el...

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven