Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSmaakmakersVis

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma. Op smaak door de ansjovis, rode peper, knoflook en zeekraal. Een nieuwe trend, geraspte bloemkool verwerkt als rijst? Ja, de AH verkoopt het verpakt! Rasp je bloemkool zelf en je bent veel goedkoper uit. Een makkelijke avond maaltijd waar je simpel op kunt variëren.

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 400 gram bloemkool
  • 1 rode lange paprika
  • theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosui
  • 8 kalamata olijven
  • 6 ansjovis
  • 1/2 bakje zeekraal
  • gedroogd zeewier
  • gedroogd zeekraal

DOEN

  • Begin met alles fijn te snijden, de knoflook, de rode peper, de bosui en rode paprika. De bloemkool rasp je grof.
  • Neen een koekenpan en doe er flinke scheut olijfolie in en bak hierin zachtjes de knoflook, rode peper, ansjovis, bosui, zwarte peper en kurkuma voor ca 5 minuten.
  • Doe er dan de rode paprika bij en schep deze goed door. Na een paar minuten doe je er de bloemkool bij, die je mooi geel ziet kleuren. Roer de bloemkool goed door en laat even bakken. Zet het vuur uit totdat je gaat eten.
  • De vis een filet van zeeduivel en het kan iedere visfilet zijn. Bak je filet in een combi van roomboter en olijfolie. Bestrooi  het met zeezout en peper.
  • Terwijl je de vis bakt, warm je de bloemkool op. Is de bloemkool warm, strooi er als eerste flink wat gedroogd zeewier bij. Snij de zeekraal fijn en doe die er als laatste bij, dan blijft het knapperig en zoutig.
  • Neem een soepbord, verdeel er een salade op, verdeel dan de geraspte bloemkoolmix en leg je filet er boven op. Strooi er nog wat gedroogd zeewier en zeekraal over.
  • Varieren? Bak courgette, bleekselderij, ui, spinazie, tomaat of aubergines in het kruidenmengsel voordat je de geraspte bloemkool erbij doet, want die is zo gaar-klaar!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel
volgende recept
Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Heb je deze al gezien?

Hartige taart van ei en een kruidenmix

Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en...

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen