Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FruitGlutenvrijHummus en pureeVegetarisch

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika. Een warm winters recept die met veel kunt combineren. Wél het lekkerst als je het een hoofdrol geeft. Smakelijk en makkelijk te maken. Nb het restant gepureerd als basis voor borrelhapjes gebruikt.

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Print
Personen: 4 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1/4 rode kool ca. 700 gram
  • 1 grote goudrenet
  • 1 rode paprika
  • 1/2 glas witte balsamico azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • stukje verse gember

DOEN

  • Start met de rode kool in reepjes en die vervolgens in kleine stukjes te snijden. Schil de appel, haal het klokhuis eruit weg en snij in stukjes. De paprika snij je ook in kleine stukjes. De knoflook, gember en rode peper snij je zo klein mogelijk.
  • Neem een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Verwarm de olie en doe er de knoflook en rode peper bij. Laat 3 minuten zachtjes stoven, doe er dan de rode kool bij. Schep alles goed door elkaar heen, schenk er dan een half glas witte balsamico azijn erbij, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven voor 15 minuten. Doe er de appel bij, schep goed door elkaar en laat even stoven. Dan rode paprika erbij, schep weer goed door elkaar heen, deksel weer op de pan en laat nog eens stoven voor 15 minuten. Doe het vuur uit, het stooft nog lekker door. Nb Hoe langer je het laat stoven hoe zachter de rode kool wordt.
  • Voor dit bord is eerst een sla op het bord gelegd, dan de rode gestoofde kool, een gebakken lamsburger waarbij spruitjes zijn mee gebakken. Een blaadje verse oregano maakt het af.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!
volgende recept
Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Heb je deze al gezien?

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden

Spinazie boekweit pannenkoek

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Quiche met een havermoutbodem

Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen