Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijGroentenKaasLactose armVegetarisch

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot. De koolraap schil je en snij je in dunne plakken. Blancheer even kort. De boerenkool en Nieuw-Zeelandse spinazie snij je fijn. Rasp een (schapen) kaas, koop een lactose arme crème fraiche van geit bv) en maak de kaassaus. Stapel afwisselend de groenten, de boerenkool als laatste en schenk de opgewarmde saus over de boerenkool en 25 minuten in de heteluchtoven.

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 koolraap, nodig 8 plakken voor deze lasagne
  • handje boerenkool
  • handje Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 2 sjalotten
  • stuk schapen kaas geraspt
  • 3 plakken rauwe ham, die kun je ook weg laten
  • bakje geiten crème fraiche (EkoPlaza)
  • eetlepel kruidenmix
  • knoflook en rode peper
  • kurkuma met zwarte peper

DOEN

  • Schil de koolraap en snij er 8 dunne plakken van. Blancheer ze kort (3 min) in kokend water met wat zout. Giet het water af en laat ze afkoelen.
  • Van de boerenkool scheur je de bladeren van de steel af (reeds gesneden boerenkool kan natuurlijk ook) Was ze, dep droog en snij de bladeren klein. De spinazie spoel je even en dep het droog. Haal de bladeren van de stengel en snij de stengel op in stukjes. De bladeren snij je ook fijn.
  • Rasp een stuk kaas ca 100 gram. Neem een stoofpannetje en doe er 3 eetlepels crème fraiche in, een hand gerapte kaas, fijn gesneden knoflook, stukje rode peper en kurkuma met zwarte peper. Verwarm zachtjes en roer tot een mooi gladde massa.
  • Neem een ovenschaal en smeer de bodem in met olijfolie. Leg er de 1e 4 plakken koolraap in. Smeer deze in met een kruidenmix (of pesto). Verdeel de stengels van de spinazie en bladeren hier over. Leg er 3 plakken rauwe ham op, nu weer 4 plakken koolraap, strooi er wat geraspte kaas over, dan de boerenkool. De schotel is nu klaar. Schenk de warme kaassaus over de boerenkool heen. Een vel aluminiumfolie erover voor de 1e 15 minuten in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, zet de schaal in het midden voor 25 minuten. Na 15 minuten haal je de folie eraf. De boerenkool roostert tot knapperig. Weten of de groenten gaar zijn? Prik met een saté stokje of scherm mes in de lasagne.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix
volgende recept
Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Heb je deze al gezien?

Een roommousse met broccoli en pecorino

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Groenten stoom je in een pastapan

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven