Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijStomen in een (pasta) pan

Groenten stoom je in een pastapan

Groenten stoom je in een pastapan. Wil je snel, makkelijk en met smaak je groenten bereiden? Pak een pastapan met inzet, zet 2 cm water op tot het kookt, doe je gesneden groentenmix in de inzet en zet deze bovenop het kokende water, deksel erop en na 10 minuten zijn je groenten klaar. Neem een schaal en doe er 1 eetlepel olijfolie en pesto in schep dit door elkaar, nu de gestoomde groenten en klaar ben je.                         Nb. Je kunt het gas er eerder onder uitzetten, de groenten garen door!

Groenten stoom je in een pastapan

Print
Personen: 2 Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 400 GRAM GROENTEN:
  • courgette, ui, sperziebonen, regenboog peen, bloemkool, broccoli, bleekselderij, pastinaak, biet, paprika, knolletjes, venkel, kiemzaden, spruiten, zoete aardappel
  • een pastapan en water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • pesto
  • verse kruiden als peterselie, koriander en selderij
  • peper en (kruiden)zout

DOEN

  • Schil je groenten en snij ze in schijfjes, verdeel in kleine roosjes (bloemkool en broccoli) in stukjes (ui, courgette)
  • Kook een liter water heet in je elektrische waterketel. Giet het kokende water in een pasta pan.
  • Leg de mix van diverse seizoensgroenten samen in de inzet en ze stomen in 10 min. Prik er met een vork of mes in om te zien of ze gaar zijn, vooral snijbonen en pastinaak hebben soms net wat meer tijd nodig.
    Tip! Zet het gas na 8 minuten uit, de groenten garen in het hete stoom water verder door.
  • Haal de inzet eruit en doe de groenten in een schaal. Schenk er olijfolie overheen en 2 eetlepels van een pesto of alleen wat zeezout, knoflook en verse of gedroogde kruiden. Klaar!
  • Nb Bewaar het stoomvocht voor een soep of om een saus aan te lengen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Koken op gas kan goedkoper!
volgende recept
Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Heb je deze al gezien?

Spelt pizza met knapperige bodem

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Tapenade van dille met groene olijven

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven