Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenEten met O-negatiefGlutenvrijKip, kalkoen en eendKruidenmix maak je zelf

Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen. Een hartige taart gevuld met groenten, een kruidenmix en eend gehakt. Zo gemaakt en gegeten met een salade.

Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 50 Minutes

NODIG

  • 1 verpakking glutenvrij bladerdeeg
  • 1 verse eendenworst
  • 1 ui
  • een courgette
  • olijven
  • prei
  • gele paprika
  • knoflook
  • zelfgemaakte kruidenmix
  • eetlepel gedroogde bieslook (tijm of oregano, daslook)

DOEN

  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Snij alle groenten in plakjes, repen en stukjes, zodat je de taart in één keer kunt vullen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit zijn verpakking. Neem een taart schaal en smeer deze in met een olie. Leg het bladerdeeg over de schotel en druk in de vorm. Prik met een mes her en der in het deeg. Smeer de bodem van het bladerdeeg in met een kruidenmix. Leg er vervolgens de courgette in plakjes gesneden op de kruidenmix. Hierop verdeel je de rode ui en de prei in plakjes. Dan verkruimel je het vlees erover. Strooi de knoflook stukjes erover. Strooi er gedroogde bieslook erover. Dan leg je de paprika erop. De olijven verdeel. Sprenkel als laatst een olie over de taart. Zet de taart in het midden van de heteluchtoven voor 35 á 40 minuten. Prik na 35 minuten met een satéprikker in het deeg om te zien of de taart gaar is.
  • Haal de taart uit de oven, snij deze in 4 stukken en eet ieder stuk met een eikenblad salade erbij.

 

TIPS

Een zelfgemaakte kruidenmix of tapenade of een pesto zijn alle ideale smaakmakers. Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Chocolade mousse of toch ijs

Heb je deze al gezien?

Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Snijbiet met linzen soep

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Koude lunch quiche glutenvrij

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.