Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen. Een hartige taart gevuld met groenten, een kruidenmix en eend gehakt. Zo gemaakt en gegeten met een salade.
Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen
PrintNODIG
- 1 verpakking glutenvrij bladerdeeg
- 1 verse eendenworst
- 1 ui
- een courgette
- olijven
- prei
- gele paprika
- knoflook
- zelfgemaakte kruidenmix
- eetlepel gedroogde bieslook (tijm of oregano, daslook)
DOEN
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Snij alle groenten in plakjes, repen en stukjes, zodat je de taart in één keer kunt vullen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Haal het bladerdeeg uit zijn verpakking. Neem een taart schaal en smeer deze in met een olie. Leg het bladerdeeg over de schotel en druk in de vorm. Prik met een mes her en der in het deeg. Smeer de bodem van het bladerdeeg in met een kruidenmix. Leg er vervolgens de courgette in plakjes gesneden op de kruidenmix. Hierop verdeel je de rode ui en de prei in plakjes. Dan verkruimel je het vlees erover. Strooi de knoflook stukjes erover. Strooi er gedroogde bieslook erover. Dan leg je de paprika erop. De olijven verdeel. Sprenkel als laatst een olie over de taart. Zet de taart in het midden van de heteluchtoven voor 35 á 40 minuten. Prik na 35 minuten met een satéprikker in het deeg om te zien of de taart gaar is.
- Haal de taart uit de oven, snij deze in 4 stukken en eet ieder stuk met een eikenblad salade erbij.
TIPS
Een zelfgemaakte kruidenmix of tapenade of een pesto zijn alle ideale smaakmakers. Kruidenmix is een ideale smaakmaker