Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfSauzenSmaakmakers

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Kruidenmix is een ideale smaakmaker. Een home made variant met zeekraal, waterkers, kappertjes, knoflook, peterselie, oregano, monniksbaard, kurkuma, zwarte peper en zeezout. En veelzijdig toe te passen; op je brood, door de geblancheerde groenten, door een stamppot, door een soep en door een pasta.

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Print
Personen: 20 als smaakmaker Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • platte peterselie
  • bos monniksbaard
  • waterkers
  • verse oregano
  • eetlepel kappertjes
  • knoflook
  • 1/2 rode peper
  • zeekraal

DOEN

  • Een kruidenmix is eenvoudig te maken en veelzijdig in het gebruik. In deze mix is monniksbaard gebruikt, je kunt hiervoor ook bieslook gebruiken. Bedenk dat je veel kruiden en specerijen gebruikt in de mix.
  • Snij je kruiden fijn, de knoflook en rode peper ook. Was de eetlepel kappertjes even af onder de kraan, zodat het zure er af is. Doe alles afwisselend in een hoge kom en pureer met voldoende olijfolie tot een gladde massa. Vergeet de kurkuma niet, het geeft een mooie groene kleur! In een afsluitbaar bakje is deze mix 2 weken houdbaar in de koelkast.

TIPS

Tip: andere ingrediënten kunnen zijn ansjovis, olijven, tijm, andere verse kruiden. En vergeet rucola, veldsla, paprika niet. Tip: De veelzijdige smaakmaker: tapenade Tip:Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Glutenvrije lasagna smeer je goed in!
volgende recept
Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Heb je deze al gezien?

Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Tapenade van dille met groene olijven

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Gluten arme oliebollen, een test!

  • Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

  • Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven