Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfSauzenSmaakmakers

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Kruidenmix is een ideale smaakmaker. Een home made variant met zeekraal, waterkers, kappertjes, knoflook, peterselie, oregano, monniksbaard, kurkuma, zwarte peper en zeezout. En veelzijdig toe te passen; op je brood, door de geblancheerde groenten, door een stamppot, door een soep en door een pasta.

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Print
Personen: 20 als smaakmaker Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • platte peterselie
  • bos monniksbaard
  • waterkers
  • verse oregano
  • eetlepel kappertjes
  • knoflook
  • 1/2 rode peper
  • zeekraal

DOEN

  • Een kruidenmix is eenvoudig te maken en veelzijdig in het gebruik. In deze mix is monniksbaard gebruikt, je kunt hiervoor ook bieslook gebruiken. Bedenk dat je veel kruiden en specerijen gebruikt in de mix.
  • Snij je kruiden fijn, de knoflook en rode peper ook. Was de eetlepel kappertjes even af onder de kraan, zodat het zure er af is. Doe alles afwisselend in een hoge kom en pureer met voldoende olijfolie tot een gladde massa. Vergeet de kurkuma niet, het geeft een mooie groene kleur! In een afsluitbaar bakje is deze mix 2 weken houdbaar in de koelkast.

TIPS

Tip: andere ingrediënten kunnen zijn ansjovis, olijven, tijm, andere verse kruiden. En vergeet rucola, veldsla, paprika niet. Tip: De veelzijdige smaakmaker: tapenade Tip:Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen
volgende recept
Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Een kruidige pastinaak puree

Artisjokpesto met platte peterselie

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

  • Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Favorieten

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen