Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestMeelNoten en zadenWerken met een siliconen vorm

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden. Zo’n dag dat je zin hebt in iets lekkers en bedenkt dat maak ik zelf. Mijn kastplank met melen, noten en zaden leeg gehaald. En eigenlijk alles wat ik in huis heb, in deze cake gestopt.

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Print
Personen: 10 Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 100 gram teff meel
  • 50 gram tijgernoot
  • 50 gram hazelnoot meel
  • 50 gram haver zemelen
  • 50 gram boekweitmeel
  • 20 gram hennepzaad
  • 20 gram chia zaad
  • 20 gram lijnzaad
  • 20 gram walnoot
  • 20 gram paranoot
  • 20 gram cashew noot
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels chocopasta (met hazelnoot) Fattoria La Vialla
  • 2 eieren
  • 2 grote eetlepels olijfolie
  • 1 glas water
  • een theelepel baksoda
  • sesamzaadjes en maandzaad

DOEN

  • Begin met het afwegen van alle ingrediënten, bij elkaar 500 gram.
    Doe de melen, noten en zaden samen in een kom en roer ze goed door elkaar heen.
  • Doe er dan 2 eetlepels olijfolie erbij, breek de 2 eieren erbij en een 1e eetlepel chocolade pasta en schep alles goed door elkaar heen. Het is nog geen compact deeg, dat krijg je door de 2e eetlepel chocolade pasta erbij te doen, de theelepel baksoda er over heen gestrooid en een glas water. Nb Het water doe je in delen erbij. Iedere keer goed door scheppen totdat het een compacte, kleverige massa is. Misschien heb je meer of minder water nodig.
  • Neem nu een cakevorm, vet deze in met olijfolie en stort het deeg in de vorm. Dit is een siliconen vorm. Je kunt het deeg aandrukken of een paar keer optillen en neer zetten, dat vormt het deeg zich ook in de vorm.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet dan de cakevorm in de oven voor 25 minuten. Haal de vorm eruit, laat even afkoelen en haal de cake uit de vorm om verder af te koelen. Snoep lekker!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een zomerse avond met een mezze van vis
volgende recept
Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Heb je deze al gezien?

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Kippenlevers paté als voorafje

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen