Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierHistamine vrijMeel en rijst

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel. Dit deeg maak je zo! Laat het even rusten en rol uit op een vel bakpapier. Met papier en al schuif je het deeg in een bakvorm. Vul de taart en zet het 20 minuten op 180 graden in de oven. En klaar is je hartige taart. 

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram spelt volkorenmeel
  • theelepel baksoda
  • lauw warm water

DOEN

  • Voor een kleine bakvorm heb je totaal 150 gram vlokken/meel nodig.
  • Doe ze samen in een schaal, strooi er de baksoda over en roer dit goed door elkaar.
  • Giet er 1/3 kopje lauw warm water bij en roer dit goed door elkaar heen met een spatel. Blijft het deeg te droog? Schenk er dan een beetje water bij, net zo lang totdat er een compact deeg ontstaat. Kneed het nu met je handen. En als het te vochtig is, het deeg plakt aan je handen? Strooi er dan wat meel over en kneed dan nog maal. Laat rusten tot gebruik. Zet weg onder een vel plastic folie op een warme plek.
  • Voor gebruik van het deeg kneed je het nogmaals en rolt het uit op een stuk bakpapier. Rol het zo uit dat het groot genoeg is voor je bakvorm. Dikte ca 2/3 mm.
  • Pak het deeg met bakpapier op en leg het in je vorm. Druk her en der, als nodig, het deeg aan.
  • Je taart is nu klaar om te vullen. Maak een combinatie van groenten, pesto, kruiden, kaas en ei.
  • Zet je gevulde taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten. Zo krijg je een knapperige korst.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Muffins van ei maak je in een siliconenvorm
volgende recept
Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Heb je deze al gezien?

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven