Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenGlutenvrijGroentenNiet weggooien, maar verwerken!SmaakmakersVegetarisch

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel. Blancheer de groene kool bladeren met de broccoli voor ca 3 minuten, pureer ze samen. Nodig 4 vellen linzen lasagne, sesamzaad, nigella zaad en eventueel een verse worst.

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • 5 grote groene kool bladeren
  • 1/2 broccoli
  • 4 rode linzen lasagne vellen
  • sasamzaadjes
  • nigella seeds
  • takjes verse koriander of peterselie
  • restje sla
  • kurkuma en zwarte peper
  • knoflook

DOEN

  • Start met het blancheren van de kool samen met de broccoli. Giet na 3 minuten het water weg en laat afkoelen. Pureer ze samen met kurkuma, knoflook en zwarte peper.
  • Neem een rechthoekige schaal en druppel op de bodem olijfolie, smeer er een laagje van de groentenmix op de bodem, leg er 2 vellen lasagne op, besmeerd aan beide kanten, snij de verse worst door midden en lig dit op de lasagne vellen. Smeer opnieuw 2 lasagne vellen en leg deze op de worst. Een nieuw laagje groentenmix smeer je over de vellen. Strooi over de laatste laag sesamzaadjes en nigella seeds. Nog even een pompoenpitten olie er over heen druppelen kan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden voor 20 minuten. Eerste 10 minuten met aluminiumfolie erover, haal dit de laatste 10 minuten weg. Prik met een sateprikker in de lasagne of deze gaar is, het moet zacht zijn. Laat anders nog 10 minuten op 160 graden in de oven staan.
  • Haal de schaal uit de oven en snij de lasagne in 4 delen. Schep op het bord en verdeel er vers gesneden koriander over. De lasagne op een bedje van sla past ook!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?
volgende recept
Een haan van Nicole en Lionel

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel puree met witvis filet uit de...

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Tapenade van rode bietjes

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen