Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijMeel en rijst

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Pannenkoek van druivenpitmeel? Altijd nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen. Deze druivenpitmeel is gekocht bij De Tuinen. Als lunch gegeten en is zeker bruikbaar in een mix voor een gezonde snack. Voor een lunch besmeer de pannenkoek met een pesto of tapanade en beleg het met rucola, waterkers of peterselie. En zo heb je een vullende gezonde lunch.

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram druivenpitmeel of 70 druivenpit en 30 boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 kop water
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde oregano of tijm
  • antiaanpak pan met een beetje olijfolie of boter

DOEN

    • Doe het meel in een kom en doe er een kop water bij, kluts het water goed door het meel zodat er geen klontjes meer in zitten.
    • Voeg het ei er aan toe, kluts het ei er ook goed door.
    • Voeg er de gedroogde kruiden aan toe.
    • Is het beslag soepel? Nee, doe er dan nog wat water bij. Hoe dikker het beslag hoe dikker de pannenkoek.
    • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Is deze goed warm, giet er met een sauslepel het beslag in de pan en draai rond zodat het beslag zich verdeeld over de bodem. Draai de pannenkoek om als de bovenkant verkleurt is en loslaat van de bodem. Deze kant heeft kort nodig. Bak zo het beslag op.
    • Afhankelijk van de dikte van het beslag en grootte koekenpan maak je er hiermee tussen de 8 à 12

 

TIPS

Hier is de pannenkoek besmeerd met een paprika pesto en peterselie en zo heb je een gezonde vullende lunch.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hummus gemaakt met een blikje bonen
volgende recept
Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Heb je deze al gezien?

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Een goede basis voor je soep

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven