Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogelte

Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd. De groenten niet gemixed maar naast elkaar in een ovenschaal met ieder een andere smaak verwerking. De kip met olijfolie, kruidenzout en tijm ingesmeerd. De 2 schalen tegelijk in de oven en zo ben je voor 2 personen in één keer klaar!

Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 pastinaak
  • 4 snijbonen
  • 100 gram groene kool
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • olijfolie
  • olijven
  • tijm, oregano, kurkuma, gedroogde spaanse peper
  • 2 kippenbouten

DOEN

  • Schil de pastinaak, snij hem door midden en dit stuk weer door midden en dan in 3/4 gelijke stukken. Sprenkel er olijfolie en gedroogde rode peper over. Leg in de schaal.
  • De snijbonen spoel je en droog je af, snij ze in stukjes. Sprenkel er olijfolie over en snij 3 takjes platte peterselie fijn. huzzel dit goed door elkaar. Leg deze naast de pastinaak in de schaal.
  • De paprika snij je in ringen, ook hier sprenkel je olijfolie over heen en wat kruidenzout. Zorg dat de olie de paprika goed omringt en leg het dan naast de snijbonen.
  • Snij een stuk van de groene kool af en snij dit stuk in reepjes. Ook hier psrenkel je olijfolie over met kurkuma en zwarte peper. Schep dit goed om en leg het in de schaal naast de paprika.
  • Als laatst de prei. Deze is in plakjes gesneden en besprenkeld met een rode peper olijfolie. Iedere kruidenolie kun je hier voor gebruiken.
  • De kippenbouten zijn goed ingesmeerd met olijfolie en zeezout met tijm.
  • De hetelucht met grill oven voorverwarmd op 180 graden. Is deze op temperatuur? Zet de schaal met kip erin. En draai na 10 minuten de kip om. Heeft de kippenbout vel laat dit dan de kant zijn die nu boven ligt, als je van een krokant velletje houdt!.
  • Na 15 minuten zet je er de schaal met groenten er bij in de oven.
  • Na 25/30 minuten is de kip klaar. Prik er met een saté pen in om te zien of die gaar is. De groenten hebben 10 nodig op deze stand. Werk je alleen met hetelucht, reken voor de kip 30 minuten en de groenten 15.
  • Een handje rucola per bord smaakt er goed bij!

 

TIPS

Eet je deze groenten vegetarisch? Maak er dan een volkoren couscous bij. Zie recept Kamut volkoren couscous

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel
volgende recept
Quiche met een havermoutbodem

Heb je deze al gezien?

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen