Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaasNiet weggooien, maar verwerken!VegetarischWerken met een siliconen vorm

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Kruidentulband met een zachte geitenkaas. Peterselie, waterkers, wilde spinazie, rucola, salie, rozemarijn, bosui, knoflookstengel, rode peper, knoflook, mizithra en 2 eieren maken deze warme kruidentulband. Warm als koud even lekker!

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 400 gram Mizithra van GreekFoodTales.com of een andere zachte geiten/schapenkaas
  • 1/2 bos peterselie
  • restje wilde spinazie
  • 50 gram rucola
  • 10 stengels waterkers
  • 1 bosui
  • 1 knoflookstengel en 2 teen knoflook (of 3 tenen)
  • 1/2 rode peper
  • takje rozemarijn
  • takje salie
  • 2 eieren
  • eetlepel boekweit meel
  • wat sesamzaad en nigella zaadjes (Oosterse winkel)

DOEN

  • Start met het wassen en fijn snijden van alle kruiden. Doe ze samen in een grote kom. Verkruimel 3/4 van de Mizithra over de kruiden heen. Doe er een eetlepel kruidenmix/pesto erbij en schep dan goed door elkaar met een spatel. Doe er de 2 eieren erbij en schep goed door het mengsel heen. Nb. Voor de stevigheid kun je nog een grote eetlepel boekweit er door doen, spatel het goed door het kruidenmengsel heen.
  • Gebruik een kleine tulbandvorm. Vet deze in met olijfolie en strooi er sesamzaadjes in/door de vorm. Doe dat het mengsel in de vorm en druk goed aan. Strooi als laatste zwarte nigella zaadjes er over.
  • Verwarm een hetelucht oven voor op 180 graden en zet de tulband, in het midden, voor 20 minuten in de oven.
  • Stort de tulband op z’n kop in een schaal. Maak een dressing van een pesto door deze aan te lengen met een olijfolie en besprenkel de warme tulband. Erg lekker bij een schotel geroosterde of gestoomde groenten.

TIPS

Mizithra kopen? Zie http://www.greekfoodtales.com

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Blad van de zoete aardappel in een risotto
volgende recept
Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Verse bonen midden in de zomer…..

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen