Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaasNiet weggooien, maar verwerken!VegetarischWerken met een siliconen vorm

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Kruidentulband met een zachte geitenkaas. Peterselie, waterkers, wilde spinazie, rucola, salie, rozemarijn, bosui, knoflookstengel, rode peper, knoflook, mizithra en 2 eieren maken deze warme kruidentulband. Warm als koud even lekker!

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 400 gram Mizithra van GreekFoodTales.com of een andere zachte geiten/schapenkaas
  • 1/2 bos peterselie
  • restje wilde spinazie
  • 50 gram rucola
  • 10 stengels waterkers
  • 1 bosui
  • 1 knoflookstengel en 2 teen knoflook (of 3 tenen)
  • 1/2 rode peper
  • takje rozemarijn
  • takje salie
  • 2 eieren
  • eetlepel boekweit meel
  • wat sesamzaad en nigella zaadjes (Oosterse winkel)

DOEN

  • Start met het wassen en fijn snijden van alle kruiden. Doe ze samen in een grote kom. Verkruimel 3/4 van de Mizithra over de kruiden heen. Doe er een eetlepel kruidenmix/pesto erbij en schep dan goed door elkaar met een spatel. Doe er de 2 eieren erbij en schep goed door het mengsel heen. Nb. Voor de stevigheid kun je nog een grote eetlepel boekweit er door doen, spatel het goed door het kruidenmengsel heen.
  • Gebruik een kleine tulbandvorm. Vet deze in met olijfolie en strooi er sesamzaadjes in/door de vorm. Doe dat het mengsel in de vorm en druk goed aan. Strooi als laatste zwarte nigella zaadjes er over.
  • Verwarm een hetelucht oven voor op 180 graden en zet de tulband, in het midden, voor 20 minuten in de oven.
  • Stort de tulband op z’n kop in een schaal. Maak een dressing van een pesto door deze aan te lengen met een olijfolie en besprenkel de warme tulband. Erg lekker bij een schotel geroosterde of gestoomde groenten.

TIPS

Mizithra kopen? Zie http://www.greekfoodtales.com

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Blad van de zoete aardappel in een risotto
volgende recept
Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Heb je deze al gezien?

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Bloemkool met mosterd soep

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante...

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Donker rode groentensoep met ballen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven