Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Hummus en puree

Guacamole, de avocado dip

Guacamole, de avocado dip. Een lekker bijgerecht, voor op brood en een dip voor een feestje. Bedenk zelf waar je deze avocado puree bij wilt eten. Zo klaar en zorg dat je puree goed afdekt met plasticfolie om verkleuring te voorkomen. De basis is avocado, citroen sap, kruiden, koriander, spaanse peper, kruidenzout. 

Guacamole, de avocado dip

Print
Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 3 avocado
  • 1 á 2 bosui
  • 10 stengel van de bieslook
  • citroen sap

DOEN

  • Koop zachte rijpe avocado’s. Snij ze doormidden en haal de pit er uit. Met een eetlepel schep je het vlees er uit.Neem een schaal en doe hier de avocado’s in. Prak ze met een vork fijn. Zijn ze te stevig begruik dan een vork en mes.
  • Sprenkel er citroensap overheen, dit voorkomt verkleuring van de avocado. Strooi het kruidenzout erover. En schep het zout goed door de puree. Proef de puree.
  • Snij de bosui in ringetjes en de bieslook in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de puree. Schep het goed door en proef. Als het goed is geeft de bosui een bite aan de puree.
  • Dek je schaal af met plastic folie, druk goed aan en wel zo, dat er geen lucht meer zit tussen de avocado puree en folie. Eet het met een groenten mix!

TIPS

Ipv bieslook kun je koriander of platte peterselie gebruiken. Wil je de puree pittiger? Voeg er dan verse spaanse peper fijn gesneden aan toe. Ook lekker is gedroogde tomaat erin.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kalkoenfilet in een mosterd creme saus
volgende recept
Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht

Heb je deze al gezien?

Gele paprika mix als basis voor veel!

Bonduelle bonenmix hummus

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Een dagje O-negatief eten

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen