Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider. Een lunch met vis, daar past een peer cider bij. En als starter dit hapje.
Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider
PrintNODIG
- 200 gram boekweit
- 2 kleine eieren
- 150 gram boerenkool zonder stengel
- wat water
- artisjokken uit een potje (Fattoria La Vialla)
- paprika presto (Fattoria La Vialla)
- gedroogde tonijn (CasaBase.nl)
DOEN
- Start met de boerenkool. Was deze en laat uitlekken. Haal de bladeren van de stengel en doe ze in een hogec kom van een blender of Nutribullit. Pureer met wat water tot een gladde massa.
- Doe het boekweit in een schaal, breek de 2 eieren erbij, schenk de boerenkool erbij en meer water. Roer dit alles samen tot een stevig beslag. Een beetje dik is handig.
- Verwarm een koekenpan tot heet, doe een beetje olijfolie op de bodem en smeer deze uit. leg er 4 ingevette ringen in (of meer als je die hebt). Schep in iedere ring met een saus lepel een zelfde hoeveelheid beslag. Laat bakken tot de bovenkant droog wordt. Met een schep mes ga je langs de pannenkoekjes en wel zo dat ze dan los laten uit de ring. Draai ze om en bak ze nog even kort. Leg de gebakken pannenkoekjes op een papier. Je bak t met deze hoeveelheid beslag 12 pannenkoekjes.
- Ieder pannenkoekje besmeer je met een paprika pesto, dan een eetlepel artisjok fijn gesneden en strooi er een kleine theelepel gedroogde tonijn over.