Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGlutenvrijHummus en pureeVis

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider. Een lunch met vis, daar past een peer cider bij. En als starter dit hapje.

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Print
Personen: 12 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 200 gram boekweit
  • 2 kleine eieren
  • 150 gram boerenkool zonder stengel
  • wat water
  • artisjokken uit een potje (Fattoria La Vialla)
  • paprika presto (Fattoria La Vialla)
  • gedroogde tonijn (CasaBase.nl)

DOEN

  • Start met de boerenkool. Was deze en laat uitlekken. Haal de bladeren van de stengel en doe ze in een hogec kom van een blender of Nutribullit. Pureer met wat water tot een gladde massa.
  • Doe het boekweit in een schaal, breek de 2 eieren erbij, schenk de boerenkool erbij en meer water. Roer dit alles samen tot een stevig beslag. Een beetje dik is handig.
  • Verwarm een koekenpan tot heet, doe een beetje olijfolie op de bodem en smeer deze uit. leg er 4 ingevette ringen in (of meer als je die hebt). Schep in iedere ring met een saus lepel een zelfde hoeveelheid beslag. Laat bakken tot de bovenkant droog wordt. Met een schep mes ga je langs de pannenkoekjes en wel zo dat ze dan los laten uit de ring. Draai ze om en bak ze nog even kort. Leg de gebakken pannenkoekjes op een papier. Je bak t met deze hoeveelheid beslag 12 pannenkoekjes.
  • Ieder pannenkoekje besmeer je met een paprika pesto, dan een eetlepel artisjok fijn gesneden en strooi er een kleine theelepel gedroogde tonijn over.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Artisjok pesto met een linzen lasagne
volgende recept
Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Heb je deze al gezien?

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige...

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Spelt bladerdeeg gebruik je voor hartige taarten, borrelhapjes...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen