Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVis

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven met zeewier en een scheutje wijn. De venkel in dunne plakjes, de vis ingesmeerd met dillepesto met 2 plakjes rauwe ham. Aluminium folie over de schaal heen en die gaat voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Maak er een gestoomde groentenmix bij en je bent klaar in 30 minuten.

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 300 gram 1 kabeljauwfilet of een andere witvis
  • 2 venkel
  • gedroogd zeewier
  • 2 plakjes rauwe ham
  • scheutje wijn
  • olijfolie
  • dille pesto
  • 300 gram groenten mix om te stomen (broccoli, paprika, ui, snijboon)

DOEN

  • Begin met de venkel in dunne plakjes te snijden en leg ze in een platte schaal waar een laagje olijfolie in ligt.
  • Strooi over de venkel het gedroogd zeewier. Smeer de kabeljauwfilet in met dille pesto. Onder en boven op een plak ham. Schenk om de vis een beetje wijn of water.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schaal met aluminium folie erover, midden in de oven, voor 20 minuten. Prik eventueel met een saté pen in de vis om te zien of deze gaar is na de 20 minuten.
  • Terwijl de vis in de oven staan, snij je de groenten in stukjes en plakjes. Neem de pastapan en zet 2 cm. water op. Kookt het water? Zet de inzet met gaatjes én de groenten erin en stoom ze voor 10 minuten. Doe de groenten over in een schaal waar je over de warme groenten, de olijfolie, kruiden en/of pesto kunt doen. Schep even om.

TIPS

Wil je zelf de dille pesto maken? Zie Dille pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd
volgende recept
Zoete aardappel tortilla

Heb je deze al gezien?

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Bouillabaise, hoe maak je een basis?

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata...

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.