Zo klaar deze mosselen met zeewier chips. Paarse broccoli bimi met prei, courgette, ui, knoflook en rode peper roerbak je in de wok. Een bakje havermelk crème fraiche erbij, dan de mosselen die je met de deksel op de wok in 5 minuten open stoomt. Afgemaakt met restjes waterkers, peterselie en zeekraal. De zeewier chips kleuren en smaken er prima bij!
Zo klaar deze mosselen met zeewier chips
PrintNODIG
- 1 pak mosselen van Rechtstreex
- 1 bakje havermelk crème fraiche
- 1/2 courgette
- 1 dunne prei
- 50 gram paarse broccoli bimi
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper zonder zaadjes
- restje zeekraal
- restje platte peterselie
- restje waterkers
- 1 zak seaweed chips oa bij EkoPlaza
DOEN
- Start met het snijden van de groenten. De courgette in blokjes, de broccoli bimi in stukjes, de prei in ringen en de ui fijn. De knoflook en de rode peper snij je fijn.
- De restjes van de zeekraal, waterkers en peterselie snij je grof fijn.
- Pak de wok en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Verwarm dit en voeg de gesneden groenten erbij. Wok deze in de olie voor ca 3 minuten. Dan het hele bakje crème fraiche erbij. Roerbak dit goed door de groenten heen. Doe dan de mosselen met hun vocht bij de groenten. Deksel erop, het vuur hoog en laat ze in ca 5 minuten open stomen. Schep tussen door de groenten met mosselen even om.
- Als laatste verdeel je de restjes zeekraal, waterkers en peterselie erover. Schep dit goed door de mosselen en groenten heen. Klaar! Eet ze lekker op, de groenten met het vocht zijn samen een heerlijke soep. De chips erbij lekker zoutig groen.