Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKrab en schelpdierenLactose armNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelVis

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips. Paarse broccoli bimi met prei, courgette, ui, knoflook en rode peper roerbak je in de wok. Een bakje havermelk crème fraiche erbij, dan de mosselen die je met de deksel op de wok in 5 minuten open stoomt. Afgemaakt met restjes waterkers, peterselie en zeekraal. De zeewier chips kleuren en smaken er prima bij!

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 pak mosselen van Rechtstreex
  • 1 bakje havermelk crème fraiche
  • 1/2 courgette
  • 1 dunne prei
  • 50 gram paarse broccoli bimi
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper zonder zaadjes
  • restje zeekraal
  • restje platte peterselie
  • restje waterkers
  • 1 zak seaweed chips oa bij EkoPlaza

DOEN

  • Start met het snijden van de groenten. De courgette in blokjes, de broccoli bimi in stukjes, de prei in ringen en de ui fijn. De knoflook en de rode peper snij je fijn.
  • De restjes van de zeekraal, waterkers en peterselie snij je grof fijn.
  • Pak de wok en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Verwarm dit en voeg de gesneden groenten erbij. Wok deze in de olie voor ca 3 minuten. Dan het hele bakje crème fraiche erbij. Roerbak dit goed door de groenten heen. Doe dan de mosselen met hun vocht bij de groenten. Deksel erop, het vuur hoog en laat ze in ca 5 minuten open stomen. Schep tussen door de groenten met mosselen even om.
  • Als laatste verdeel je de restjes zeekraal, waterkers en peterselie erover. Schep dit goed door de mosselen en groenten heen. Klaar! Eet ze lekker op, de groenten met het vocht zijn samen een heerlijke soep. De chips erbij lekker zoutig groen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een veelzijdige kurkuma gember saus
volgende recept
Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Heb je deze al gezien?

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Zoete aardappel tortilla

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen