Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeel

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Couscous van kamut volkoren met groene kool, ui en walnoot. Een snel klaar en gezond. De couscous is in 5 min klaar, de groenten gestoomd in 10 minuten in een pasta pan. De couscous is op smaak gebracht met knoflook, gedroogde tomaaten de olijfolie ervan en verse walnoten. 

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 400gr groene kool (2 verschillende voor de kleur en smaak)
  • 1 rode ui
  • 4 verse walnoten of 8 halve
  • 1 teen knoflook
  • 2 gedroogde tomaat in olijfolie (Fattoria La Vialla)
  • 100 gr Kamut volkorencouscous
  • wat olijven

DOEN

  • Kook wat water om de couscous te laten wellen. Doe de couscous in een schaal en schenk het water, van de kook af, erbij. Evenveel volume als de couscous heb je nodig. laat 5 min staan en klaar. (Neem een grote schaal zodat de gestoomde groenten er ook nog bij kunnen)
  • Breng de couscous op smaak met 1 teen fijn gesneden knoflook, 4 walnoten fijn gehakt en door de gedroogde tomaat in stukjes te knippen. Schenk er wat olijfolie van de gedroogde tomaat bij en ga met een vork door de couscous heen, zo mengt het goed.
  • Neen een pastapan met inzet. Zet in de hoge pan 2 cm water op. Snij de kool in reepjes, de ui in kleine stukjes en doe deze gemend in de inzet. Kookt het water? Zet de inzet erin, deksel erop en laat voor 10 min stomen.
  • Haal de inzet eruit en doe de groenten in de schaal bij de couscous, schep goed door. Klaar en ieder stukje vlees of vis is hier lekker bij.

 

TIPS

Eet je de couscous vegetarisch? Meng dan extra walnoten en zaden en pitten als pompoen, sesamzaad toe. Je eigen gemaakte kiprollade met olijven is er ook lekker bij. Zie Kiprollade

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Stevige cracker van meel, vlokken en zaden
volgende recept
Krabpoten met zoete aardappelpuree

Heb je deze al gezien?

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Bonduelle bonenmix hummus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen