Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijKip en meer gevogeltePasen?

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix, histamine vrij en zo klaar. De kipfilet knip je in stukjes, de saus is een combinatie van crème fraiche met mosterd en kurkuma, gedroogde paprika en peper. De mix bestaat uit speurzie-, pronk-, gele bonen op smaak gebracht met olijfolie, platte peterselie, tijm.

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • kipfilet 300 gram
  • 125 gr creme fraiche
  • 3 eetlepels mosterd
  • olijfolie
  • kurkuma, rode hete peper en zwarte peper
  • groene peper
  • BONEN: pronk-sperzie-gele bonen ruim 400 gram
  • 20 stengels platte peterselie, tijm en gedroogde paprika

DOEN

  • Start met het klaar maken van de bonenmix, terwijl die in de oven staat, maak je de romige mosterd saus met de kip erin klaar.
  • Snij de 3 verschillende bonen in stukjes, het liefst even groot. Snij de platte peterselie in fijnere stukjes. Doe alles in een ovenschaal en hussel het goed door elkaar heen. Besprenkel de mix met flink wat olijfolie, strooi er tijm, gedroogde paprika en wat kruidenzout bij en schep alles goed door zodat de olijfolie zich goed verdeeld door de groenten heen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht en op temperatuur, zet je de schaal in het midden van de oven, voor 20 minuten, erin.
  • Maak nu de saus. Knip de kipfilet in stukjes. Neem een braadpan of een gietijzeren, in ieder geval 1 met een dikke bodem, die de warmte langzaam verspreidt. Doe in de pan een scheut olijfolie, verwarm deze en doe er de kipfilet bij. Roerbak de kip totdat ieder stuk rondom aangebraadt is. Doe er nu de creme fraiche bij en schep deze goed door. Doe er nu de eetlepels mosterd bij, 3 á 4, afhankelijk van de scherpte van de mosterd en je eigen smaak. Roer dit goed door. Voor een extra smaak accent nog een  licht groene peper in stukjes toegevoegd. Proef! Laat alles op een zacht vuurtje stoven en na 10 minuten zet je het vuur uit. Het gaart nog na.
  • Je kunt bij het bord opmaken als eerste op het bord een salade neer leggen, dan vervolgens de bonenmix en er over verdeeld de kip in de romige mosterd saus.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Amuses met tomaatjes, courgette en biet
volgende recept
Mezze? Vier varianten die lekker zijn zo op je bord

Heb je deze al gezien?

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Soep met sla en een gebakken worstje

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Marinade om een kip te stoven in 24...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen