Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijVegetarisch

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan. Pompoen, rode ui, groene peper, prei, wortel stoof je in olijfolie en balsamico azijn. De pan voor 20 minuten de oven in en dan de bonen, olijven en een stuk zachte geitenkaas erbij. Opnieuw de oven in voor 10 minuten. En klaar is deze stoofschotel. Schep direct op of verwarm later.

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Print
Personen: 6 als hoofdgerecht Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 1 kleine pompoen
  • 2 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 1/2 groene peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kruidenzout
  • 1/2 prei
  • 2 wortel (regenboogpeen)
  • 2 takjes verse salie
  • 1 theelepel gedroogde tijm en oregano
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn (Frattoria La Vialla)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijven zonder pit

DOEN

  • Start met het klein snijden van de peper en de rode ui.
  • Neem een grote stoofpan en giet er 3 eetlepels olijfolie in. Verwarm zachtjes en bak de groene peper met ui samen voor 5 minuten, deksel op de pan! Knijp de knoflook fijn boven de pan, strooi de kurkuma, zwarte peper en kruidenzout erbij, roer goed door elkaar heen, deksel even op de pan, om het te laten stoven, op een zacht vuur!
    Na 5 minuten doe je de prei, in ringen gesneden, de wortel in kleine plakjes en de pompoen (met schil) in grote stukken gesneden, erbij. Roer goed door elkaar heen. Dan gaan de kruiden erbij. Snij de salie fijn en strooi over de groenten heen, ook de oregano en tijm. Schep goed om. De pan gaat de oven in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Op temperatuur? Zet de stoofpan met deksel erop in de oven voor 20 minuten.
  • Haal de bonen uit hun blik en spoel ze af. Snij de geitenkaas in stukjes. Haal 2 eetlepels olijven uit de pot. Haal de pan uit de oven, haal de deksel eraf en doe de bonen, de olijven en geitenkaas erbij. Schep alles goed door elkaar heen. Zet de pan met deksel terug in de oven voor 10 minuten. De stoofschotel kan nu gegeten worden.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gestoofde rode kool met appel en rode paprika
volgende recept
Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Heb je deze al gezien?

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Eten met 0-negatief

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen