Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenMeel en rijstRoosteren in de oven

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch. De stevige bladeren van de kool zijn makkelijk te roosteren tot een heerlijke chips, knapperig en smakelijk. Was de bladeren, dep ze droog, scheur ze in stukken, besprenkel met olijfolie en kruiden. In de heteluchtoven op 180 graden, 10 minuten. 

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 10

NODIG

  • 1 stronk paarse boerenkool
  • olijfolie
  • kruidenzout, kurkuma en zwarte peper.
  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • oregano, gedroogde rode hete peper, gedroogde paprika (Turkse winkel)

DOEN

  • Begin met de boerenkool te wassen. Dep de kool droog met papier of handdoek. Scheur van de stengel de blaadjes los. Doe ze in een glazenschaal. Strooi over de blaadjes het kruidenzout, zwarte peper en kurkuma, hussel de blaadjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal, in het midden, in de oven voor 10 minuten. Klaar.
  • Wil je er boekweit pannenkoeken bij eten? Maak een beslag van 150 gram boekweitmeel, breek er een ei boven en kluts die door het meel met toevoeging van water, in gedeeltes. Net zo lang totdat je een mooi glad beslag hebt. Doe dan van de kruiden, van ieder een eetlepel bij het besalg en roer goed door.
  • Bakken gaat makkelijk. Verwarm een koekenpan en doe er een beetje vet in, bv olijfolie. Verdeel het over de bodem. Gebruik een soeplepel om het beslag in de hete koekenpan te schenken. Draai het beslag rond in de pan en wacht totdat je ziet dat deze kant van de pannenkoek geheel een andere kleur heeft, draai ‘m dan om en bak kort. Afhankelijk van de dikte van het beslag heb je 6 á 8 pannenkoeken. Wil je ze dunner? Voeg aan het beslag meer water toe en roer het goed door.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider
volgende recept
I sea wrap met ansjovis, zeekraal en geroosterde groenten

Heb je deze al gezien?

Witte groentensoep met kip bouillon en gehakt

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en...

Aspergers risotto met kruiden en zalm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven