Knapperig paarse boerenkool bij je lunch. De stevige bladeren van de kool zijn makkelijk te roosteren tot een heerlijke chips, knapperig en smakelijk. Was de bladeren, dep ze droog, scheur ze in stukken, besprenkel met olijfolie en kruiden. In de heteluchtoven op 180 graden, 10 minuten.
Knapperig paarse boerenkool bij je lunch
PrintNODIG
- 1 stronk paarse boerenkool
- olijfolie
- kruidenzout, kurkuma en zwarte peper.
- 150 gram boekweitmeel
- 1 ei
- oregano, gedroogde rode hete peper, gedroogde paprika (Turkse winkel)
DOEN
- Begin met de boerenkool te wassen. Dep de kool droog met papier of handdoek. Scheur van de stengel de blaadjes los. Doe ze in een glazenschaal. Strooi over de blaadjes het kruidenzout, zwarte peper en kurkuma, hussel de blaadjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal, in het midden, in de oven voor 10 minuten. Klaar.
- Wil je er boekweit pannenkoeken bij eten? Maak een beslag van 150 gram boekweitmeel, breek er een ei boven en kluts die door het meel met toevoeging van water, in gedeeltes. Net zo lang totdat je een mooi glad beslag hebt. Doe dan van de kruiden, van ieder een eetlepel bij het besalg en roer goed door.
- Bakken gaat makkelijk. Verwarm een koekenpan en doe er een beetje vet in, bv olijfolie. Verdeel het over de bodem. Gebruik een soeplepel om het beslag in de hete koekenpan te schenken. Draai het beslag rond in de pan en wacht totdat je ziet dat deze kant van de pannenkoek geheel een andere kleur heeft, draai ‘m dan om en bak kort. Afhankelijk van de dikte van het beslag heb je 6 á 8 pannenkoeken. Wil je ze dunner? Voeg aan het beslag meer water toe en roer het goed door.