Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenKruidenmix maak je zelfRoosteren in de ovenSmaakmakersSnel op tafelStomen in een (pasta) pan

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd. Snel klaar en gezond op tafel: gestoomde groenten met een kruidensaus en geroosterde aardappelen met kruidenzout en rozemarijn uit de oven. Een basis recept.

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 stronk ca 250 gram cime di rapa (Italians raapsteel)
  • 250 gram flower sprouts
  • 1 dunne prei
  • een kruidenmix en een olijfolie
  • 700 gram aardappelen
  • olijfolie
  • kruidenzout en rozemarijn

DOEN

  • Was de cime di rapa en snij stengel met blad in fijne reepjes. Week de flower sprout even in water en spoel het water na 5 minuten weg. Dep ze droog en haal het stronkje (kontje) eraf. Snij de prei in fijne ringen.
  • Doe dit bij elkaar in de inzet van een pasta pan met kokend water om te stomen. Deksel op de pan en in 10 minuten zijn de groenten klaar. In mijn stoompan duurt het  wat langer ca 18 minuten. Doe de warme groenten over in een schaal waarin je 3 eetlepels kruidenmix gemengd hebt met 2 eetlepels olijfolie. Meng groenten en de dressing door elkaar heen. Klaar!
  • De aardappelen heb je al eerder klaar gemaakt en staan al in de oven. Hoe? Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een stoofpan, verwarm deze en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Schoon gemaakt van pitten en in de schil, in partjes gesneden, doe je de aardappelen in de olijfolie. Schep ze goed om zodat de aardappelen ‘ingevet’ zijn met de olijfolie, strooi er kruiden zout en rozemarijn over, schep nogmaals om en zet de pan mét deksel erop, in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

 

TIPS

Een kruidenmix, tapenade van olijven of een pesto, ze zijn alle te gebruiken in een dressing voor groenten. Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten Pesto van daslook, het voorjaarskruid

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Konijn met saus in een römertopf?
volgende recept
Zwarte linzen met smaak gestoofd

Heb je deze al gezien?

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten

Gluten arme oliebollen, een test!

Makkelijk deze gegrilde kip met groenten

Pompoenpuree met waterkers op brood

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven