Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKrab en schelpdierenStomen in een (pasta) panVis

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Krabpoten met zoete aardappelpuree. Op de markt en bij een visman koop je deze krabpoten, vers en ongekookt. Ze klaarmaken is makkelijk, alles wat je nodig hebt in kokend water met zout en peper. De puree is een geweldige combi van zoet (de aardappel) en zout (de zeekraal) en is gestoomd in 10 min klaar. De Krabpoten kook je in 20 min.

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo krabpoten
  • 2 grote zoete aardappel
  • 1 bakje zeekraal of los 200 gram
  • 1 zoete ui
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel zeezout en wat peper

DOEN

  • Begin met de Krabpoten. Spoel ze af in koud water. Zet een pan met voldoende water op, tot het kookt. en doe er de eetlepel zeezout bij en verse peper. Bij het kokende water voeg je de kilo Krabpoten. Breng het water weer aan de kook en laat de poten voor 20 min koken. Giet het water af, spoel ze na met koud water. Je kunt ze nu bewaren op ijs of in koud water met wat zout in de koelkast.
  • Neem een pastapan met inzet en doe hier in de geschilde zoete aardappel in stukken, en de ui en een deel van de zeekraal in stukjes gesneden.In de pan een laagje water, ca 2 cm en breng die aan de kook. Kookt het water zet dan de inzet erin en de deksel erop. Laat de groenten voor 10 min stomen.Doe de inhoud over in een schaal, prak de aardappel grof en schep de rest van de fijngesneden zeekraal er door. De knoflook fijn gesneden ook.
  • Ik had bedacht dat een mayosausje met zeewier (gedroogd en uit een potje) er lekker bij zou zijn. En die hebben we niet gebruikt tijdens het eten van de krab.
  • De gekookte krabpoten kun je breken met een speciale krabkraker. Een deegroller is ook uiterst effectief om de schalen te breken, misschien minder presentabel, wel makkelijker! Doe er eventueel een handdoek om, zo voorkom je dat de schalen alle kanten op schieten.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Couscous van kamut volkoren met groene kool
volgende recept
Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Heb je deze al gezien?

Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Pittige en goedvullende herfstsoep

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Een soep of saus of een pesto van...

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen