Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder. Hollands met een exotisch tintje door de gember en spaanse peper. Pittig van smaak en erg lekker bij een venkelworstje, geroosterde roseval aardappel met rozemarijn. Appelmoes is altijd lekker koud als warm.
Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder
PrintNODIG
- 1 kilo stoofappels appels
- 2 rode ui
- verse gember of uit een potje
- witte wijn azijn, wijn, edikt of een beetje honing kan ook
- 1/2 Spaanse peper
- 1 teen knoflook
DOEN
- Haal het klokhuis eruit, snij ze in stukjes.
- Snij een stuk of 2 bolletjes gember fijn.
- Snij de ui fijn.
- Start met een scheut olijfolie, doe er de fijngesneden rode peper en gember, knoflook bij en bak deze even aan.
- Voeg er dan de ui bij en laat deze even zacht meebakken.
- Dan de appels en roer deze goed om met het ui mengsel. Leg een deksel op de (koeken-)pan en laat het stoven voor 10 minuten totdat de appel zacht begint te worden. Schenk er een scheutje witte wijn azijn er bij, roer om en druk de appel fijn zodat je een grove appelmoes krijgt.
- Dien direkt op of laat afkoelen voor later gebruik.
- Geroosterde roseval aardappeltjes? Bak ze aan, gesneden in stukken, in olijfolie. Strooi er kruidenzout en fijn gesneden rozemarijn over. Deksel op de pan en ca. 20 minuten in de oven roosteren. Haal de pan even uit de oven en prik in de aardappels of ze gaar zijn, anders terug de oven in, zonder deksel.
- Tip. Doe je er kurkuma en peper bij, dan krijgt je moes een mooie gele kleur! Geen zin in gember? Zonder smaakt de moes ook heerlijk!