Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Hummus en pureeRoosteren in de ovenSoepVegetarisch

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep. Een kilo paprika en een oranje zoete aardappel samen geroosterd in de oven, wat ui en knoflook en een stukje gele peper, maak je deze pittige soep.

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Print
Personen: 10 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 kilo rode paprika
  • 1 grote oranje zoete aardappel
  • 1/3 gele peper
  • 2 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het halveren van de paprika’s en het wit met pitjes eruit te halen. Leg de halve paprika’s op een ingevet met olijfolie bakblik. Was de zoete aardappel, droog hem en snij deze in 3en.
    Verwarm de heteluchtoven met grill, anders alleen de grill, voor op 200 graden. Op temperatuur, schuif het bakblik er in, in het midden, voor 20 minuten. De bovenkant van de paprika mag zwart geblakerd zijn.
  • Haal het bakblik uit de oven en doe alle paprika in een plastic zak en sluit deze voor minimaal 5 minuten. Zo laat de schil makkelijker los. Na de 5 minuten neem je iedere halve paprika in je hand en haal met een mes de schil eraf.
  • Pak een middel grote pan, giet er minstens 3 eetlepels olijfolie in en doe er de fijngesneden ui, knoflook en gele peper bij. Zet het vuur zachtjes eronder aan zodat de uienmix voor 10 minuten zacht smoort. Deksel op de pan.
  • Verwarm een 1,5 liter water tot kokend.
  • Doe bij de uienmix nu de halve paprika’s en in stukken gesneden zoete aardappel. Doe er ruim een liter water bij, zodat de groenten onder water staan en laat kort even opstaan. Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Tip. Pureer de soep in een hoge kom en niet in de pan, zo voorkom je dat de soep alle kanten op spettert!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot
volgende recept
Bonen met een creme van tonijn

Heb je deze al gezien?

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Wilde spinazie door een gele risotto

Pompoenpuree met waterkers op brood

Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen