Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pasen?Snel op tafelVlees

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Lamsfilet in een romige kruiden saus. Boter, een beetje slagroom, balsamico azijn, gedroogde tijm, bosui en kalamata olijven, is wat je nodig hebt. Het vlees bak je kort, de saus erna en is snel klaar.

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Print
Personen: 2 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 2 lamsfilet ca 150 gram
  • 1/4 potje Kalamata olijven zonder pit
  • eetlepel gedroogde tijm
  • eetlepel balsamico azijn
  • eetlepel slagroom
  • 1/2 glas water
  • 20 gram roomboter

DOEN

  • Pak een koekenpan en smelt de boter op een hoog vuur. Als de boter bijna bruin kleur leg je de 2 filets in de boter. Zet het vuur wat lager en bak ze aan beide kanten max 3 minuten, dan blijven ze rosé van binnen. Haal de filets uit de pan, leg ze op een (lauw warm) bord onder een vel aluminiumfolie.
  • Schenk nu een half glas water, eetlepel balsamico azijn erbij, roer het goed door de warme boter en laat even inkoken op een hoger vuur. Na ca 3 minuten zet je het vuur laag, schenk je de slagroom erbij, roer goed door de saus heen. Dan de olijven, tijm en bosui in ringetjes gesneden.
  • Laat dit even samen zachtjes pruttelen. Leg de filets er kort bij.
  • Maak het bord op, snij de filets op een bord in plakken en verdeel ze over de borden. Met een lepel verdeel je de olijven en ui over de filet en als laatste schenk je de saus erover.
  • Eet erbij een groene salade mix met verse oregano, bieslook en basilicum en gevuld met groenten volkoren pasta.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Peterselie pesto kleurt je omelet groen
volgende recept
Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Heb je deze al gezien?

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen