Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenade

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto. Deze salade heeft een paarse/zwarte kleur en een peperige smaak. Gebruik de sla als kleuraccent op je pizza of groentemix. Als pesto op de pizza, door je gekookte linzen of pasta heen.

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

Print
Personen: 10 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • Bak Mizuna sla
  • 30 gram geraspte schapenkaas
  • handje paranoten
  • teen knoflook
  • verse (of gedroogde) tijm
  • zeezout
  • citroen sap
  • zwarte peper
  • extra virgine olijfolie (Abea- Kreta)

DOEN

    • Neem een hoge kom of een beker van de Nutribullit.
    • Was de mizuna sla en snij de knoflook als de paranoten fijn. Haal van de verse tijm de blaadjes af (rits met je vingers langs de steel). Hou enkele steeltjes mizuna apart.
    • Doe alles bij elkaar in een kom, schenk er een flinke hoeveelheid olijf olie bij en pureer tot een gladde massa. Leg bovenop de pesto je restanten mizuna steeltjes, die je eventueel fijn snijd.
    • Ipv paranoten kun je ook walnoten, amandelnoten en hazelnoten gebruiken. En een mix ook!
    • En gewoon raapsteeltjes kun je natuurlijk ook gebruiken voor deze pesto.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
9 Kruidenfritatta met pistache nootjes
volgende recept
Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Heb je deze al gezien?

Een borrelhap van cavolo nero met feta

7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Zoete aardappel puree met witvis filet uit de...

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen